Na 12. Sajmu agroturizma u Skradinu, Međimurje kao županiju partnera, u dva dana obišlo više od 20 tisuća ljudi

Na 12. Sajmu agroturizma u Skradinu, Međimurje kao županiju partnera, u dva dana obišlo više od 20 tisuća ljudi

U Skradinu je 30. travnja otvoren 12. Sajam agroturizma, jedan od najvećih turističkih manifestacija Šibensko-kninske županije, a ove godine na Sajmu agroturizma svoje autohtone proizvode i etnološko blago predstavlja i Međimurska županija pa su tako brojni posjetitelji uživali u izvornim međimurskim proizvodima iznimne kvalitete.

Međimurska županija kao županija partner obogatila je ponudu ovog velikog Sajma koji otvara još jednu turističku sezonu. Bila je ovo sjajna prigoda da Međimurje na vratima Jadrana progovori o turističkim dometima koji su nas svrstali u predvodnike kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Predstavili smo put koji nas je doveo do nagrade za održivi turizam Green destination, koju nosimo kao jedina regija u Hrvatskoj te četvrta regija svijeta!

Službenom otvorenju Sajma uz brojne uzvanike nazočili su i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, te voditelj Odsjeka za turizam MŽ Marko Puškadija, a u ponedjeljak, 1.svibnja sve izlagače obišli su župani Međimurske i Šibensko-kninske županije Matija Posavec i Marko Jelić, koji su istaknuli kako ih izuzetno veseli povezivanje zelene i plave Hrvatske. „Sudjelovanjem na ovom Sajmu odlična je prilika našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da naprave još jedan iskorak i otvore svoja vrata prema cijeloj Hrvatskoj. Oni zaista  proizvode vrhunske proizvode koji su nagrađivani i prepoznati od strane struke, te nalaze svoj put diljem cijele naše zemlje, a sudjelovanje na ovakvim sajmovima njima je dodatan vjetar u leđa toj promociji,“ istaknuo je župan Posavec.

Podsjetimo, dvojica župana nedavno su potpisali sporazum o suradnji, kada je dogovoreno partnerstvo i ovaj nastup, ali i uzvratni posjet gostiju iz Dalmacije našem Urbanovu 2023, gdje će se ponovo spojiti tradicijske vrijednosti plave i zelene Hrvatske. Ovogodišnje Urbanovo – festival pušipel, bit će obogaćeno ponudom OPG-ova Šibensko-kninske županije koji će okusima i mirisima Mediterana prožeti naše slavlje vina u jednoj od najvećih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske.

Međimurje se na ovogodišnjem sajmu prezentira bogatom paletom tradicijskih proizvoda i delicija pripremljenih na našim vrijednim poljoprivrednim gospodarstvima. Tako su se u samom centru Skradina mogli kušati međimurski med, meso 'z tiblice, bučino ulje i koštice, proizvodi od lješnjaka, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od buče i heljde, proizvodi od batata, vino od jabuke, kupinovo vino, razni likeri pa čak i proizvodi od konoplje, ali i rukotvorine naših vrijednih čuvarica kulture. Svoje kvalitetne proizvode u Skradinu predstavljaju vrijedni proizvođači OPG Franjo Miser, OPG Posedi, Udruga Horts Croatiae, Udruga uzgajivača svinja Međimurske županije, OPG Zdenko Radiković, OPG Kovačić, OPG Kristoš, OPG Mirjana Biber, OPG Goran Vadlja,  Bister d.o.o., Good Spirit, Centar dr. Rudolf Steiner, Društvo za biološko dinamičko gospodarenje DUGA, Udruga voćara vinogradara i povrćara Sveti Martin te Udruga Zlatne ruke.

Županijski pročelnik Darko Radanović, prilikom otvorenja Sajma rekao je kako je Međimurskoj županiji iznimna čast biti partner ovog Sajma, „Ovaj Sajam promiče autohtonost i tradiciju vašeg kraja, a to je upravo ono što mi u Međimurju činimo baštineći našu kulturu, tradiciju i povijest. S nama je ovdje i veliki broj međimurskih izlagača koji će vam se predstaviti sa širokom paletom svojih autentičnih proizvoda, proizvoda koji su odraz vrijednih međimurskih ruku i truda međimurskog čovjeka.“ rekao je pročelnik i pozvao sve da obiđu naše štandove i isprobaju naše proizvode.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.