Concours Mondial de Bruxelles od 10. do 15. svibnja u Poreču

Concours Mondial de Bruxelles od 10. do 15. svibnja u Poreču

Državni tajnik Tugomir Majdak je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u srijedu, 12. travnja 2023. godine, u nazočnosti župana istarskog Borisa Miletića, gradonačelnika Grada Poreča Lorisa Peršurića, direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića, predsjednika Concours Mondial de Bruxelles Baudouina Havauxa i predsjednika Udruge Vinistra Luke Rossija sudjelovao na nacionalnoj press konferenciji ususret međunarodnom ocjenjivanju vina Concours Mondial de Bruxelles, koje se ove godine održava u Poreču od 10. do 15. svibnja.

Naša mala vinska zemlja s oko 350 vinskih sorti, od čega 150 autohtonih s 18 europskih oznaka izvornosti, bogata je vrhunskim vinima koja smo posljednjih dvadesetak godina doveli do iznimne razine kvalitete i u njima uživaju i brojni gosti koji posjećuju Hrvatsku. Održavanje prestižnog Concours Mondial de Bruxelles u Poreču bit će odlična prilika za daljnju promociju i jačanje prepoznatljivosti Istre i hrvatskih vina u svijetu.”, izjavio je ovom prilikom državni tajnik Majdak čestitavši Istarskoj županiji, Gradu Poreču i Vinistri na domaćinstvu jedne od najpoznatijih vinskih manifestacija na svijetu.

Naime, Concours Mondial de Bruxelles prikuplja i ocjenjuje više od 10 tisuća uzoraka iz 50 zemalja, a predstavlja najutjecajnije svjetsko ocjenjivanje vina na svijetu nakon Decantera. Prvi puta je organiziran 1994. godine, a ovogodišnja manifestacija u Poreču okupit će 350 ocjenjivača iz svih dijelova svijeta.

Foto: Merlo De Graia

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.