Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu BMT u Napulju: Najveći interes iskazan za grupna i obiteljska putovanja

Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu BMT u Napulju: Najveći interes iskazan za grupna i obiteljska putovanja

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji predstavlja hrvatsku turističku ponudu na najvažnijem međunarodnom sajmu turističkih profesionalaca na jugu Italije. Riječ je o sajmu BMT (Borsa Mediterranea del turismo), koji se održava u Napulju od 16. do 18. ožujka i na kojem se, uz Hrvatsku turističku zajednicu, predstavlja šest suizlagača među kojima su turističke zajednice Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te grada Dubrovnika, a tu je i nacionalni brodar Jadrolinija te turoperator Amatori.

„Nastupom na sajmu BMT u Napulju želimo zadržati vidljivost i prepoznatljivost Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije na talijanskom tržištu. Tako smo posjetiteljima sajma istaknuli hrvatsku turističku ponudu i proizvode, dok smo s partnerima razgovarali o  suradnjama koje za cilj imaju daljnje jačanje prodaje aranžmana za Hrvatsku. Ovo je ujedno bila i odlična prilika za dodatnim isticanjem ulaska Hrvatske u Schengen, a što će pozitivno utjecati na daljnja turistička kretanja i trendove prema hrvatskom turizmu. To se posebice odnosi na kraća putovanja, nadolazeće blagdane te produžene vikende za Uskrs, Dan oslobođenja Italije te Praznik rada, kada se očekuje povećani broj putovanja Talijana“, istaknula je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ u Italiji, nadodavši kako su najave dobre, ali i da su Talijani poznati po last minute bukiranju. 

Tijekom prva dva dana sajma održan je velik broj poslovnih sastanaka, prezentacija, radionica i poslovnih susreta, a kada govorimo o Hrvatskoj partneri su iskazali velik interes te su potvrdili potražnju za hrvatskim destinacijama, posebice za destinacijama na području Dalmacije. Velik broj upita odnosio se i na grupna putovanja te za putovanja s obitelji i djecom, iskazan je interes i za putovanja za mlade s naglaskom na glazbene festivale, a tražile su se i informacije  o aviolinijama, plažama, otocima i drugim dijelovima ponude. Današnji zadnji dan sajma otvoren je za opću i široku publiku pa će se tako brojni posjetitelji sajma moći dodatno informirati o hrvatskim destinacijama.  

Dodajmo kako je sajam BMT u Napulju neizostavno mjesto susreta svih turističkih djelatnika koji djeluju na području Italije. Sajam je ove godine okupio više od 400 izlagača među kojima su brojne nacionalne turističke organizacije, kao i turoperatori, strukovna udruženja, brodari, kruzing i avio kompanije te željeznički prijevoznici.

Prema podacima sustava eVisitor Talijani su u dosadašnjem dijelu ove godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 80 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje 2019. godine predstavlja rast od 2 posto. Pritom su Talijani najviše noćenja ostvarili u Zagrebu, Rijeci, Umagu, Opatiji te Rovinju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.