Talijanski partneri impresionirani radom Međimurskog veleučilišta u projektu MEDEA

Talijanski partneri impresionirani radom Međimurskog veleučilišta u projektu MEDEA

Međimurska županija je u sklopu projekta MEDEA, ugostila talijanske partnere iz Sveučilišta eCampus (Università eCampus), koji su vodeći partner u tom projektu. Tijekom posjete, partneri su zajedno s Međimurskim veleučilištem radili na pregledavanju i ispunjavanju obrazaca za prikupljanje potrebnih podataka, kako bi osigurali točniju i pouzdaniju provedbu istraživanja u sklopu projekta.

Projekt MEDEA, koji se financira iz sredstava Mehanizma civilne zaštite Europske unije, usmjeren je na višedimenzionalnu procjenu seizmičkog rizika, kombinirajući strukturna oštećenja i psihološke posljedice pomoću umjetne inteligencije. Projektni zadatak Međimurske županije je prikupljanje ključnih podataka na području Općine Sveti Martin na Muri za koji je zadužen tim stručnjaka Međimurskog veleučilišta.

Talijanski tim bio je oduševljen stupnjem pripremljenosti i profesionalnošću tima MEV-a, naglašavajući kako je suradnja bila izuzetno produktivna. "Razina detalja i temeljitost u pristupu kolega iz Međimurskog veleučilišta nadmašila je naša očekivanja. Veselimo se daljnjoj suradnji i zajedničkim uspjesima u okviru projekta MEDEA", zaključak je talijanskih partnera.

Ovaj susret dodatno je učvrstio partnerstvo između institucija te postavio čvrste temelje za uspješnu provedbu istraživanja i postizanje ciljeva projekta MEDEA, kao i moguću njihovu daljnju suradnju. Očekuje se da će rezultati istraživanja doprinijeti boljem razumijevanju i pripremljenosti na seizmičke rizike te poboljšanju sigurnosti i otpornosti zajednica.

Projekt je sufinanciran sredstvima Mehanizma civilne zaštite Unije kojeg provodi Sveučilište eCampus iz Italije. Konzorcij partnera sastoji se od 4 partnera iz tri različite europske zemlje, Italije, Hrvatske i Slovenije, a predviđeno trajanje projekta je 2 godine, s ukupnim proračunom od 1.076.463 € (sufinancirano 911.500 €), dok Međimurska županija na projektu sudjeluje kao projektni partner.

Više informacija o projektu MEDEA

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija, Europska komisija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.