Niz investicijskih ulaganja na području mjesnih odbora Mačkovec, Žiškovec i Slemenice

Niz investicijskih ulaganja na području mjesnih odbora Mačkovec, Žiškovec i Slemenice

Grad Čakovec nastavlja s investicijskim ulaganjima u poboljšanje infrastrukture na području pripadajućih mjesnih odbora.

Tako je u  Mačkovcu dovršeno uređenje  Društvenog doma i okoliša. Zamijenjena je preostala vanjska i unutarnja građevinska stolarija, izrađeni spušteni stropovi u prizemlju te izvedena  zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela za LED rasvjetu.  Obnovljena je prostorija za sastanke, podovi u dvorani i hodniku te su uređeni podovi bine. Dobavljeni su dodatni klima uređaji za potrebe grijanja i hlađenja prostorija. Za potrebe mjesnog odbora izvedena je sanacija sanitarnih čvorova i obnovljena preostala prizemna stolarija.

Nakon što su prošle godine postavljena nova igrala i osmišljen prostor novog dječjeg igrališta uz Društveni dom, početkom godine  postavljene su gumene antistres podloge i uređen okoliš igrališta na veselje najmlađih.

Postavljena je i nadstrešnica na Sportskom domu, a na prostoru tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva zamijenjena su segmentna vrata, dok je na Sportskom domu izvedena nadstrešnica za potrebe korisnika.

Završena je projektna dokumentacija za uređenje Ulice Stjepana Radića, a Grad Čakovec potpisao je s Ministarstvom  prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ugovor o sufinanciranju projekta “Izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja naselja Mačkovec”, te je obavljeno i nekoliko većih zahvata na sanaciji asfaltnih površina i oborinske odvodnje. Sanirana je ulica Međgaje i asfaltirana cesta od Martice do nogometnog igrališta.

Na lugarnici u Žiškovcu izveden vodovodni, kanalizacijski i priključak električne energije

 U Žiškovcu je na tamošnjem Društvenom domu uređeno novo spremište za odlaganje komunalnog i ostalog otpada, a u planu je sanacija zidova sa sjeverne strane. Obnovljena je terasa s uređenjem oborinske odvodnje, te je završeno oblaganje pokosa travnatim pločama, te su obnovljeni  zidovi i stropovi i  izvedena preinaka elektro – instalacije. Nakon završetka preostale II faze izrade i montaže  zaštitne ograde oko nogometnog igrališta i zamijene kućica za rezervne igrače i delegata, u Sportskom domu uređene su i  sanitarni prostorije te izrađen dodatni sanitarni prostor za potrebe sudaca i delegata. Sanirana  je terasa i obnovljena nadstrešnica.

Nakon sanacije krovišta lugarnice i zamijene dotrajale limarije, izveden je vodovodni i kanalizacijski priključak, te priključak električne energije. Planira se izrada sanitarnog čvora te provedba vodovodne i kanalizacijske mreže unutar građevine. Također, u planu je djelomična zamjena dotrajale stolarije za potrebe tamošnjeg KUD-a.

U Slemenicama uređenje Društvenog doma i okoliša dječjeg vrtića

U zgradi Društvenog doma Slemenice izvedene su termotehničke instalacije. Za potrebe Mjesnog odbora nabavljen je namještaj i djelomična oprema kuhinje. Uređen je okoliš društvenog doma i Dječjeg vrtića temeljem glavnog projekta vanjskog uređenja okoliša. Izrađeno je i  spremište za odlaganje komunalnog i ostalog otpada.

Izvršena je uplata za dokup snage električne energije, te je planirana  nabava preostale kuhinjske opreme i dobava, te montaža dodatnih rasvjetnih tijela u dvorani, čime će završiti projekt obnove Društvenog doma i njegovo potpuno stavljanje u funkciju. Završeni  su radovi na uređenju pješčanika, te je u planu  preostalo vanjsko uređenje okoliša za potrebe Područnog odjela  „Leptirići“ Slemenice, Dječjeg vrtića  Cipelica.

Nakon završetka radova na dionici ceste Slemenice -Žiškovec zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu u izradi je projektna dokumentacija  semaforizacije raskrižja. Također je pred izdavanjem dozvole projektna dokumentacija rekonstrukcije ceste s izgradnjom biciklističkih staza od Krištanovca do Slemenica.

Sve ove investicije su usmjerene na poboljšanje kvalitete života stanovnika, revitalizaciju javnih prostora i modernizaciju infrastrukture.






Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.