Međimurska županija vlastitim sredstvima obnavlja sportsku dvoranu Osnovne škole Prelog

Međimurska županija vlastitim sredstvima obnavlja sportsku dvoranu Osnovne škole Prelog

Međimurska županija nastavlja ciklus ulaganja u svoje obrazovne ustanove i školske sportske dvorane, te je da danas u Prelogu potpisan ugovor o obnovi sportske dvorane Osnovne škole Prelog, vrijedne 749.745,49 eura, projekt koji Županija financira vlastitim sredstvima.  Stručno vodstvo projekta povjereno je Međimurskoj energetskoj agenciji MENEA-i, a nadzor poduzeću Međimurje, investicije i nekretnine.

Ravnateljica Osnovne škole Prelog Melita Trupković zahvalila je županu i Županiji: „Hvala što ste prepoznali potrebu OŠ Prelog s obzirom da ovu sportsku dvoranu koriste naši učenici, ali i učenici Srednje škole Prelog, kao i sportski klubovi. Radujemo se skorim, boljim uvjetima za provođenje nastave i ostalih sadržaja u dvorani“, rekla je ravnateljica.

 „Zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji i želji da ovoj vrlo korištenoj dvorani damo novi sjaj, te u težnji da ulažemo u ovaj dio našega kraja, prihvatili smo izazov i započinjemo obnovu školske sportske dvorane u Prelogu vlastitim sredstvima, a nadamo se da će nam se Grad Prelog pridružiti pri obnovi vanjskih sportskih terena te okoliša dvorane“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec, te dodao da se promišljanje o sljedećem koraku vezuje uz samu školu, njezinu dogradnju te stvaranje boljih uvjeta.

„I Srednju školu u Prelogu prijavili smo za sufinanciranje iz europskih fondova  te se nadamo da ćemo uz sufinanciranje i ovu našu školu pretvoriti u centar izvrsnosti i kompetentnosti, pri čemu nas osobito motivira činjenica je da je ove godine povećan broj učenika u toj ustanovi te da je pohađaju i učenici iz susjednih županija“, dodao je župan Matija Posavec.

Direktor MENEA-e Alen Višnjić govorio je o operativnom dijelu projekta te istaknuo da će najkasnije u travnju iduće godine objekt biti obnovljen i u funkciji: „Iako je prijava ovog projekta na NPOO lani bila uspješna, zbog nedostatka sredstava nije ostvareno sufinanciranje, pa je Županija odlučila i ovu obnovu preuzeti na sebe“, pojasnio je Višnjić i dodao: „Radovi podrazumijevaju dodavanje toplinske izolacije od 12 centimetara na vanjske zidove objekta, zamjenu stolarije, rekonstrukciju krovišta, te sanaciju vlage u hodnicima i svlačionicama“, kaže Alen Višnjić naglasivši da obnova podrazumijeva i ugradnju suvremenih sustava za grijanje i hlađenje te novu rasvjetu.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek također je pozdravio inicijativu te zahvalio Županiji i njezinoj agenciji MENEA-i, prihvativši županov prijedlog o zajedničkom uređenju vanjskih sportskih terena i okoliša OŠ Prelog: „Pomoći će i Grad jer to zaslužuju naša djeca, sportaši, kao i svi ostali građani koji je koriste“, dodao je gradonačelnik Kolarek.

Ugovor o izvođenju radova ravnateljica Osnovne škole Melita Trupković potpisala je s domaćom tvrtkom Gradis, koja je nedavno uspješno završila radove na dogradnji dječjeg vrtića u Draškovcu.

Potpisivanju ugovora, koji će unaprijediti život Preloga i poboljšati uvjete učenicima koji u ovom gradu pohađaju škole, prisustvovali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednica Mjesnog odbora Preloga Anica Naranđa, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr. sc. Anita Perešin.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.