U Čakovcu se dograđuje još jedan vrtić - gradonačelnica Cividini: “Stvaramo moderan predškolski sustav na koji će se roditelji i mladi moći osloniti i ubuduće”

U Čakovcu se dograđuje još jedan vrtić - gradonačelnica Cividini: “Stvaramo moderan predškolski sustav na koji će se roditelji i mladi moći osloniti i ubuduće”

Čakovečki dječji vrtić “Cvrčak” uskoro će dobiti jedan novi kat iznad sadašnjih jaslica i ulaz s dizalom. O novih 500 četvornih metara modernog prostora za mališane s područja grada te sve što će novi uvjeti omogućiti njima, ali i djelatnicima te roditeljima, govorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na svečanosti potpisivanja Ugovora za dogradnju. Ugovor je u Gradskoj vijećnici potpisala s predstavnikom tvrtke izvođača radova, tehničkim direktorom tvrtke Intermegrad d.o.o. Čakovec Alenom Vugrinom.

Kreće dogradnja vrtića vrijedna oko 687 tisuća eura!

Današnjim potpisivanjem ugovora nastavljamo s programom ulaganja u obnavljanje i dogradnju objekata predškolskih ustanova kojima smo osnivači, a i stvaranjem uvjeta da sva djeca s područja Grada Čakovca imaju osigurano mjesto u jaslicama i vrtićima. Predškolski odgoj vrlo je važan za emocionalni i socijalni razvoj djeteta te bitan kotačić u sustavu demografskog oporavka. Naime, sve veći broj naših mladih obitelji, zbog poslovnih obveza, ali i želje da njihovi mališani budu uključeni u predškolske programe i to već od jasličke dobi, odlučuje se za sve ranije upise svoje djece u vrtiće. Na nama je da izgradimo sustav na koji će se roditelji i mladi moći osloniti i ubuduće, a izgradnja novih, modernih objekata prvi je korak”, objasnila je čakovečka gradonačelnica.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 686.860,69 eura, a preko 47 posto, odnosno 324.095,43 eura osigurano je preko projekta, zajedno s dogradnjom DV „Cipelice” koja je u tijeku, te izgradnjom novog vrtićkog objekta na čakovečkom Jugu, za što traje projektiranje. Sufinanciranje je ostvareno zahvaljujući uspješnoj prijavi na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Izgradit će se dvije nove prostorije za boravak djece, do 2025. Čakovec bogatiji za čak 8 novih prostora za isto toliko vrtićkih skupina

Drago mi je što smo preko javne nabave dobili i ovaj posao, ovo će biti treći vrtić koji dograđujemo za Grad Čakovec, a peti u povijesti tvrtke, zaista mi je drago što smo dio priče Čakovca – Grada prijatelja djece. Rok za izvođenje radova je 8 mjeseci, točnije 240 dana, no dat ćemo sve od sebe da to bude i prije, nadamo se da će se novi prostori realizirati do Božića, a možda ostvarimo želje da to bude i ranije, s početkom nove predškolske godine”, rekao je tehnički direktor u ime tvrtke izvođača, dodao kako će se radovima spojiti prizemlje s katom, rekonstruirati nova etaža te će time djeca imati puno bolje i modernije uvjete. 

Izgradit će se tako dvije nove prostorije za boravak djece, multimedijska dvorana, garderobe, sanitarni čvorovi, prostorije za arhivu, praonicu, prostori za odgajatelje i spremište. Kako se radi o uređenju prostora na katu, izgradit će se i stubište za dizalom. Uz ugradnju dizalice topline, zgrada će ujedno biti i energetski učinkovitija.

Nove će prostorije biti u upotrebi od iduće godine, a sigurna sam da ćemo njihovom izgradnjom, kao i svim ostalim obnovama, dogradnjama i izgradnjama koje se provode u našim jaslicama i vrtićima, napraviti veliki korak prema cilju – osiguranom mjestu u jaslicama i vrtićima za svaku malu Čakovčanku i Čakovčana”, zaključila je Cividini. Dogradnjom dva vrtića koja će imati po dvije nove skupine, uz još četiri nove koje se očekuju izgradnjom novog vrtića na Jugu, Čakovec će u 2025. godini imati čak osam novih skupina koje će itekako dići standard predškolskog odgoja i uvelike rasteretiti roditelje na hrvatskom sjeveru.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.