Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 7,9 milijuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta Biokovka

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 7,9 milijuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta Biokovka

Vlada diljem Hrvatske sufinancirati 13 projekata zdravstvenog i lječilišnog turizma.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je u subotu u Makarskoj potpisivanju Ugovora za projekt Biokovka 5.0 - zelena i digitalna tranzicija Specijalne bolnice Biokovka u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma visoke dodane vrijednosti.
 
Ugovor su potpisali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovka Marko Ožić Bebek.
 
Premijer Andrej Plenković naglasio je da je ovo važan trenutak u razvoju zdravstvenog turizma, kojeg je Vlada prepoznala kao okosnicu razvoja cjelogodišnjeg turizma. „Kombinirajući zelenu i digitalnu tranziciju, stvaramo kvalitetnije uvjete za lječilišni i wellness turizam“, poručio je.  
 
Ustvrdio je da će projekt Biokovka 5.0 dodatno unaprijediti turističku ponudu i gospodarski razvoj Makarskog primorja. Usto, dodao je, ovakve investicije doprinose i boljim uvjetima za zaposlenike, ali i većoj dostupnosti sadržaja za lokalno stanovništvo.
 
Istaknuo je da će Vlada diljem Hrvatske sufinancirati 13 projekata zdravstvenog i lječilišnog turizma. Naveo je da je jedan od njih i Biokovka, za koju je izdvojeno gotovo osam milijuna eura, što je više od 84 posto ukupne vrijednosti projekta.
 
„Osigurali smo kontinuitet ulaganja u zdravstveni turizam za čitavo desetljeće“, zaključio je Plenković.
 
Projekt Biokovka će potaknuti razvoj turizma u makarskom kraju tijekom čitave godine

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je da će se realizacijom ugovora sa Specijalnom bolnicom Biokovka potaknuti razvoj turizma u makarskom kraju tijekom čitave godine, čime se doprinosi ispunjavanju Vladinih strateških ciljeva.

Dodala je kako je Vlada kroz sve strateške dokumente stavila poseban naglasak upravo na ovakve investicije koje čine turizam generatorom razvoja čitave regije.

"Osigurali smo rekordna sredstva za financiranje razvoja zdravstvenog turizma, kojima će se sufinancirati 13 projekata diljem Hrvatske u ukupnom iznosu od oko 130 milijuna eura", navela je ministrica. 

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 7,9 milijuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta Biokovka 5.0, kojem je cilj poboljšanje kvalitete usluga, smanjenje utjecaja na okoliš i održivo upravljanje destinacijom.

"Ovakvi projekti doprinose boljem pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti Europe i svijeta te time podižu kvalitetu turističke ponude cijele Hrvatske, a bogatstvo naših prirodnih resursa i izvrsnost naših zdravstvenih radnika s ovakvim investicijama najbolji su temelj za novi uzlet zdravstvenog turizma u Hrvatskoj", naglasila je ministrica.

Izvor: Vlada/Hina

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.