U Varaždinsku županiju stižu dva milijuna eura za izgradnju i opremanje dva nova vrtića

U Varaždinsku županiju stižu dva milijuna eura za izgradnju i opremanje dva nova vrtića

U Varaždinsku županiju stižu još dva milijuna eura bespovratnih sredstava i to za izgradnju dva nova vrtića. Županijska Javna ustanova za regionalni razvoj sudjelovala je u izradi i prijavi projekata zahvaljujući kojima će Općina Petrijanec te Općina Trnovec Bartolovečki krenuti u izgradnju i opremanje dječjih vrtića.

Riječ je o natječaju "Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- U srijedu je objavljena odluka o dodjeli gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava. Radi se o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Općini Petrijanec, gdje je nositelj projekta sama Općina Petrijanec. Ukupna vrijednost projekta je 726.260 eura, a toliko iznose i bespovratna sredstva - pojasnio je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Dodao je da dobre vijesti stižu i za Općinu Trnovec Bartolovečki.

 - Donijeta je i pozitivna odluka za izgradnju i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom. U ovom slučaju nositelj projekta je ta Općina, dok je ukupna vrijednost projekta nešto veća i iznosi 1.146.726 eura. Radi se također o bespovratnim sredstvima u spomenutom iznosu - naglasio je Jakopović te najavio skoro potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.