Tehničari Međimurske županije obilježili Dan tehničke kulture

Tehničari Međimurske županije obilježili Dan tehničke kulture

Po sedmi put u sklopu Dana tehničke kulture, u organizaciji Zajednica tehničke kulture Međimurske županije na prekrasnom prostoru uz mlinarsku kuću u Svetom Martinu na Muri danas su predstavljene brojne aktivnosti udruga članica Zajednice tehničke kulture, od  modelarskih i maketarskih, do elektronike, astronomije, robotike, informatike, foto-kino-video tehnike, radio tehnike i drugih, a posebna je pažnja posvećena korištenju novih tehnologija poput 3D printera.

Festivalu tehničke kulture nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Baksa i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, sudjelujući u izložbama i predstavljanju radova učenika i njihovih mentora koji svoja znanja i ljubav prema radu i tehnici prenose na svoje učenike.

Program obilježavanja Dana tehničke kulture u Svetom Martinu na Muri bio je zaista impresivan, posjetitelji su mogli uživati u izložbi starih vozila i traktora, letjelicama, zmajevima, plovilima, promatrati teleskopom, iskušati se u uspostavljanju radio veze te mnogim drugim aktivnostima, a najupečatljiviji je bio prelet zrakoplova Aerokluba Međimurje i Zmajarskog kluba Rode iz Preloga.

Podijeljene su povelje, priznanja i zahvalnice učenicima i mentorima koji su predstavljali Zajednicu tehničke kulture na državnim natjecanjima mladih tehničara i na Modelarskoj ligi.

Zajednica tehničke kulture Međimurske aktivna je već više od 75 godina i danas okuplja više od 2.500 članova, učitelja tehničke kulture iz osnovnih i srednjih škola i klubova mladih tehničara kao i više od 10 udruga. Članovi Zajednice čitavo vrijeme kontinuirano sudjeluju na natjecanjima, izložbama inovacija kao i smotrama učeničkih radova.

Upravo su jučer naši mladi tehničari, na izložbi radova Mladih tehničara i njihovih mentora u Zagrebu osvojili zapažene rezultate. Među 46 prijavljena rada birala su se tri najbolja, a naši učenici Mateja Kovač iz Osnovne škole Domašinec, s mentoricom Renatom Martinec,  i Lovro Erdelji iz Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba mentorice Jelene Tuksar bili su najbolji među njima, te su osvojili desetodnevnu školu tehnike u Selcu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.