Tehnološki div Poco predstavio novu seriju pametnih telefona- X5 5G i X5 Pro 5G

Tehnološki div Poco predstavio novu seriju pametnih telefona- X5 5G i X5 Pro 5G

POCO, popularni tehnološki brend za mlade, predstavio je danas dva nova modela pametnih telefona. Riječ je o mobitelima čije su specifikacije razvijene po željama i potrebama generacije Z.

Kod X5 Pro 5G modela napravljen je značajan iskorak u odnosu na prošli model. Nadograđene su funkcije kamere, povećana je opća brzina sustava, a izvana sve lijepo zaokružuje impresivni zaslon. S druge strane, X5 5G stiže s nadograđenim performansama, ponajviše u segmentu procesora ali i novom, izdržljivijom baterijom.

Nova POCO serija X5 modela za 2023. razvijena je kako bi zadovoljila potrebe i očekivanja korisnika mlađih generacija koje tragaju za najboljim omjerom cijene i kvalitete.

"POCO X5 Pro 5G je stvoren za kreatore digitalnog sadržaja, mlade ljude koji žele brzinu, stabilnost, kompaktnost ali i atraktivan gadget. Vjerujem da je ovo najbolji mobitel u cjenovnom rangu do 300 dolara", kazao je Angus Ng, voditelj marketinga i razvoja poslovanja POCO Globala. Zatim se osvrnuo i na POCO X5 5G model kazavši:

"Uz vrhunski zaslon, bateriju i performanse, uređaj nudi najbolje moguće korisničko iskustvo za pametni telefon u rangu do 200 dolara".

POCO X5 Pro 5G: Pobjednička kombinacija zaslona i kamere

Što se specifikacija tiče, POCO X5 Pro 5G stiže sa zadivljujućim 6.6 inčnim Flow AMOLED zaslonom. Riječ o vrlo naprednoj tehnologiji koja mobitel čini  lakim i kompaktnim. Uz debljinu od 7.9 milimetara [1] ovo je najtanji uređaj iz POCO X serije ikad.

Novi zaslon obogaćen je i brzinom osvježavanja od 120 Hz zbog čega su boje živopisnije, a prikaz fluidniji što omogućava još kvalitetnije snimanje videozapisa, gledanje filmova ili pregledavanje društvenih mreža. U zaslon je integrirana i PWM tehnologija za prigušivanje odnosno pojačavanje svjetline zaslona ovisno o ambijentu u kojem se korisnik nalazi. Fotografije i videozapisi na uređaju obrađeni su u stopostotnoj DCI-P3 varijanti uz 10-bitnu dubinu boje dok Dolby Vision čini iskustvo gledanja još boljim.

Za snagu telefona zaslužan je čipset Snapdragon 778G 5G s naprednim TSMC od 6nm koji na platformi AnTuTu postiže rezultat od 545,093 [2]

Ovakva konfiguracija omogućuje sustavu kamere bržu obradu fotografija i videozapisa nego što je to bio slučaj na prethodnom modelu. Konačni rezultat je 41% brže učitavanje kamere, 69% brže okidanje fotografija i 38% brže okidanje fotografija u noćnom modu [3]. Također, procesor signala slike (ISP) postiže dva gigapiksela u sekundi, a čipset kameru čini posve naprednom integrirajući najbolje od AI performansi [4]. Senzor od 108 MP osigurava isporuku

fotografija u ultra visokoj razlučivosti čak i u tamnom okruženju dok kamera podržava i snimanje 4K videozapisa do 5.5 sati [5].

Za takvu izdržljivost zaslužna je baterija kapaciteta 5000 mAh koja uz turbo punjenje od 67W dostiže 30% kapaciteta za samo sedam minuta [6].

POCO X5 5G: Harmonija za nadnaravno iskustvo korištenja

Riječ je o uređaju koji svojim specifikacijama redefinira kategoriju srednje klase mobitela, pružajući pritom sve što je potrebno generaciji Z.

Bilo da ga koristite za posao, učenje, zabavu ili ako snimate stotine fotografija dnevno, satima igrate igrice te gledate serije - njegova baterija kapaciteta 5000 mAh će trajati tijekom cijelog dana.

Uređaj je izuzetno lagan i stiže sa 6,67 inčnim AMOLED Displayem i težak je svega 189 grama [7]. I na ovom modelu integrirana je brzina osvježavanja zaslonom od 120 Hz uz omjer kontrasta 4.500.000:1 što jamči glatko i živopisno iskustvo dok DCI-P3 naglašava širok raspon boja.

POCO X5 5G opremljen je moćnim Snapdragon 695 čipsetom pa brzina sustava, učitavanja ali i preuzimanja sadržaja nikad nije bila veća.

Povećana memorija RAM-a i ROM-a pridonosi stabilnosti cijelog sučelja, tako da uz 8GB RAM i 256GB ROM memorije korisnici bez problema mogu brzo prelaziti iz aplikacije u aplikaciju i obavljati više zadataka istovremeno dok alati rade u pozadini.

Korisnici se uz POCO X5 5G mogu osloboditi straha o brzom trošenju baterije i potrebi čestog punjenja. Primjerice, uz gledanje YouTubea u visokoj razlučivosti ona može trajati 21 sat [7].

Brzi punjač od 33 W za samo 68 minuta [8] bateriju puni do 100%, što predstavlja revoluciju kod telefona u ovom cjenovnom rangu. Baterija POCO X5 5G uz napredno korištenje, a to uključuje gledanje filmova, društvene mreže, komunikaciju i  snimanje  fotografija može izdržati do 12 sati [9].

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.