Najveće svjetsko ocjenjivanje vina u Poreču

OCJENJIVANJE VINA U POREČU

U Zagrebu je predstavljen program najvećeg svjetskog ocjenjivanja koje će se u svibnju održati u Poreču. Domaćinstvo tog prestižnog vinskog događaja veliko je priznanje istarskim vinarima, Vinistri i Istri kao vinskoj regiji. 

Concours Mondial de Bruxelles, jedno od najprestižnijih svjetskih ocjenjivanja vina, održat će se u Poreču, od 11. do 15. svibnja, najavljeno je u srijedu u Zagrebu.

Concours je globalno mjerilo za ocjenjivanje vina, na toj će manifestaciji više od 10 tisuća uzoraka vina iz 55 zemalja ocjenjivati 350 ocjenjivača, vrhunskih vinskih znalaca i stručnjaka, istaknuto je na predstavljanju.

Prvi je put Concours Mondial de Bruxelles organizirano 1994. godine, a od 2006. godine natjecanje se održava na različitim lokacijama. Dosada je manifestacija posjetila 15 različitih lokacija svijeta, a i za ovogodišnje domaćinstvo su se "borile" mnoge vinske regije, ali je ono pripalo Poreču.

- Dovođenjem concours de mondiala iz Bruxsellesa u Poreč, Istra se dodatno pozicionirala na svjetskoj vinskoj karti te dodatno je osnažila svoj položaj kao priznata vinska regija. Prema dosadašnjim iskustvima, ovo važno svjetsko ocjenjivanje direktno utječe na turistički, gospodarski i vinski sektor zbog svog globalnog značaja, a regija u kojoj se organizira dobiva iznimnu marketinšku vidljivost, naglasio je Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/najvece-svjetsko-ocjenjivanje-vina-u-porecu-10711458

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.