Unilineovi turistički programi:Gosti iz Danske i Kine otkrivaju Slavoniju

 OPG Kereković

Slavonija postaje iz dana u dan sve zanimljivija turistička destinacija na inozemnom tržištu i to od Danske do Kine. Potvrđuje to i nedavni boravak gostiju iz Danske na turističkom obiteljskom gospodarstvu Kereković u mjestu Živike u Brodsko-posavskoj županiji u organizaciji Unilinea. Rezultat je to rada Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora, s ciljem da poslovnim partnerima i potencijalnim gostima predstavi Slavoniju nizom posebno osmišljenih turističkih programa i izleta.

Uz danske goste, sve češći Unilineovi gosti su i oni iz Kine kojima Slavonija i Osijek postaju sve češće odredište na kružnim putovanjima po zemljama regije. ''Uz danske i kineske goste sve je više interesa iz Mađarske, a u planu za 2019. su, primjerice, programi obilaska Muzeja vučedolska kulture uz razgled Vukovara i Iloka te degustacije iločkih vina za goste iz Velike Britanije'', izjavila je Sandra Gobin, članica Uprave Unilinea, dodavši kako je tu i do sada bilo posebnih programa poput konferencije poslovne partnere u Slavoniji ili pak smještaja više stotina sudionika biciklističkog natjecanja Tour of Croatia čiji je Uniline službena putnička agencija od samog početka tog natjecanja 2015. godine. 
Unilineov tim na svim svojim partnerskim tržištima intenzivno promovira postojeće programe u Slavoniji te razvija nove namijenjene, s jedne strane, grupnim obilascima gostiju s europskih, posebice skandinavskih i azijskih tržišta te nišama individualnih gostiju s posebnim interesima na području kulturnog i povijesnog te eno-gastro i aktivnog odnosno sportskog turizma, za što namjeravaju organizirati posebne kreativne radionice. To bi mogao biti, kako smatraju u Unilineu, značajan impuls i za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Slavoniji, od kampova, obiteljskih hotela, kušaonica vina i lokalnih jela do organiziranih škola jahanja, lova ili pak promatranja ptica. 
TOG Kereković, koji je čest izbor Unilineovih gostiju, osim uživanja u slavonskim specijalitetima svojim posjetiteljima, između ostalog, nudi i pecanje u vlastitom ribnjaku u okolišu s domaćim životinjama, vožnju u fijakerima i zapregama, jahanje te plovidbu turističkom lađom 'Graničarka' rijekom Savom. 
Prateći propulzivan razvoj turizma na azijskim tržištima te otvaranjem ureda u Kini (Shanghai) i Južnoj Koreji (Seoul) i predstavništvima u Japanu i Tajlandu te iskorakom na tržišta Južne Amerike, SAD-a i Kanade i Australije, Uniline otvara nove mogućnosti za prezentaciju turističkih aktivnosti u Slavoniji za koju sve veći interes pokazuju upravo gosti iz Azije i prekooceanskih tržišta koji su oduševljeni njezinom bogatom kulturom, tradicijom i gastronomijom te je sve više svrstavaju na top listu destinacija za 2019. godinu. 

izvor:ministartsvo turizma

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.