„New Silk Road" - novi album Maksima Mrvice

Maxim Mrvica HIA

Od nedavno je u mogućnosti kupnje novi studijski album hrvatskog pijanista svjetske reputacije Maksima Mrvice „New Silk Road“. Skladbe s ovog albuma razlikuju se od onih na Maksimovim prijašnjim albumima jer su snimljene uz Simfonijski orkestar u Budimpešti, a ljubitelje pop glazbe razveselit će i obrade svjetskih hitova poput „Clocks“ grupe Coldplay, „All of Me“ Johna Legenda te instrumental iz hit serije „Game of Thrones“.

Naslovnu skladbu „New Silk Road“ potpisuje Tonči Huljić, a aktualni singl Maksim je izveo na „Spring Gala Showu“ koju je prenosila središnja televizijska postaja CCTV povodom proslave kineske Nove godine. Ovim live nastupom pred gotovo milijardu gledatelja svrstao se među tek nekolicinu stranih izvođača kojima je pripala ta čast. Skladbama "New Silk Road" i "Chinese Rhapsody", koju je također skladao Tonči Huljić, Maksim je najavio i dosad najveću svjetsku turneju na velikoj konferenciji za medije u Pekingu. Turneja nazvana „Phantasy of the Silk Road 2018“ podijeljena je u dva dijela - proljetni i jesenski, s idejom da se za spomenute skladbe uključi što više kineskih tradicionalnih instrumenata i melodija koje će slušatelje odvesti na glazbeno putovanje drevnom trgovačkom rutom koja je spaja dva svijeta. Turneja je započela u Češkoj i Slovačkoj te je najveća kineska turneja do sada, a Maksima očekuju nastupi u Australiji (Sydney Opera House), Južnoj Koreji te Hrvatskoj.

Prvi koncert održat će 28. lipnja u rimskom kamenolomu u Vinkuranu s kojim će otvoriti prvi „Rocks & Stars“ festival, potom ga očekuje koncert u Splitu, 13. srpnja te u rodnom Šibeniku, 14. srpnja. Nova turneja ujedno je i promocija novog albuma, a Maksimova publika u Hrvatskoj s nestrpljenjem ga očekuje početkom srpnja.

Šibenski pijanist jedan je od najpoznatijih crossover glazbenika u svijetu za čiji je proboj na svjetsko tržište zaslužan producent Mel Bush te diskografska kuća EMI za koju je Maksim potpisao ekskluzivni ugovor. Dosad je objavio deset albuma, a s Croatia Recordsom surađivao je na albumu „Appassionata“ (2011.) i „The Movies“ (2014.).

Spot za pjesmu "All of Me" pogledajte  na: https://youtu.be/-iMjUtyfVLY

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.