Dora 2024. - Hrvatska pjesma za Euroviziju godinama se bori s identitetom, kriza produkcije je i u popratnoj scenografiji, zvuku...

Dora 2024. - Hrvatska pjesma za Euroviziju godinama se bori s identitetom, kriza produkcije je i u popratnoj scenografiji, zvuku...

Uoči ovogodišnje Dore HRT je izašao i s informacijom da će ovogodišnje izdanje biti svojevrsni Eurosong - hrvatska inačica za Eurosong u Malmou  koji će se protegnuti na gotovo cijeli tjedan krajem veljače. Prva polufinalna večer održana je 22. veljače, druga 23. veljače, dok je finale na rasporedu u nedjelju 25. veljače na HRT-u u 20.15.. A ono što smo imali vidjeti i čuti i ove je godine bilo na tragu prethodnih godina te smo se ponovno mogli uvjeriti da je hrvatska glazbena produkcija i dalje u dubokoj krizi.

Gledateljstvo je uz svoje tv prijemnike moglo pratiti prijenose uživo, te glasovati. Prva večer je ponudila osrednji dojam, dok je u drugoj malo boljoj bilo i tehničkih omaški. Ocjena Dore bi prema tome za sada bi bila tek solidna trojka. Na žalost čini se da je i preseljenje u studio HRT-a pridonijelo mlakoj atmosferi i oduzelo glazbenicima i ono malo glamura koji je potreban za takvo događanje.

S druge strane nedostajalo je puno toga i u produkcijskom i glazbenom izričaju. Hrvatska pjesma za pjesmu Eurovizije godinama se bori s identitetom, pjeva se na lošem engleskom, glazba je nedefinirana i daleko od suvremenih tokova, songovi i skladbe su bez nekog energetskog pa i emocionalnog naboja, kriza produkcije je i u popratnoj scenografiji, zvuku... , a živimo u vremenu umjetne inteligencije.

No, evo kako finalnu večer najavljuje HRT.

Poznata su imena svih finalista Dore 2024. U dvije polufinalne večeri u četvrtak i petak nastupilo je po 12 izvođača, od kojih je njih ukupno 16 prošlo u finale koje će se održati ove nedjelje.

 Dora 2024. https://magazin.hrt.hr/zabava/dora-2024-finalisti-11379408

Foto: HTV / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odredila je redoslijed izvođenja pjesama u finalnoj večeri Dore koja će se održati u nedjelju 25. veljače. Očekuje nas pravi spektakl u kojem ćemo čuti 16 skladbi i doznati koja će nas predstavljati u svibnju u Švedskoj.

 Redoslijed izvođenja pjesama:


1. Natalie Balmix – DIJAMANTI

2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – VODU PITI TRIZAN BITI

3. Lana Mandarić – MORE

4. Boris Štok – CAN WE TALK

5. Stefany – SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG

6. Pavel – DO MJESECA

7. Saša Lozar – NE PLAČEM ZBOG NJE

8. Lara Demarin – NE VJERUJEM TI

9. Let 3 – BABA ROGA

10. Alen Đuras – A TAMBURITZA LULLABY

11. eugen – TIŠINE

12. Vatra – SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV

13. Damir Kedžo – VOLJENA ŽENO

14. Baby Lasagna - Rim Tim

15. MARCELA – GASOLINE

16. Vinko – LYING EYES

  

 

Ne propustite finalnu večer - Dora, izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije u nedjelju, 25. veljače na Prvom programu u 20:15. Osim na HTV1 i HR2, Doru možete pratiti uživo i na platformi HRTi te na YouTube kanalu Dore.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.