Poetski tren: Aleksandar Hut Kono – Tajni javni život klupe

Poetski tren: Aleksandar Hut Kono – Tajni javni život klupe

Aleksandar Hut Kono rođen je 1982. u Kairu, a odrastao je u Sjevernoj Africi. Anglist, hispanist i japanolog s diplomom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hut Kono uz poeziju objavljuje književne kritike, putopise i eseje u vodećim časopisima i medijima u regiji. Jedan je od osnivača i organizatora međunarodnog pjesničkog festivala “50 Poems for Snow” koji se održava od 2012. godine.

Pjesničkim prvijencem, zbirkom “Nabrajanja” koju je 2013. objavilo Hrvatsko društvo pisaca, Hut Kono se predstavio kao izuzetan i duhovit pjesnik jednostavnoga glasa. Zbirka je nominirana za književnu nagradu Janko Polić Kamov 2014. Naredna zbirka “Padajući izbornik” koju je objavila Fraktura 2015. godine donijela mu je nagradu Kvirin za najbolju zbirku poezije autora do 35 godina.

Vrlo su dojmljivi nastupi Hut Kona u kojima svojom poezijom uspijeva privući i zadržati pažnju čak poeziji nesklone publike.
Aleksandar Hut Kono živi u Londonu. Ondje je na muzičkoj i dramskoj akademiji Guildhall School of Music and Drama magistrirao opernu libretistiku. Prvi je hrvatski pisac čija je opera praizvedena u Kraljevskoj opernoj kući u Covent Gardenu.

Jedna pjesma iz zbirke “Nabrajanja” uvrštena je u katalog Poetskog trena. U produkciji audiovizualnog djela prema pjesmi “Tajni javni život klupe” sudjelovali su recitatorica i autorica videa Gordana Kovačić, ugledni jazz-umjetnik Bojan

Z pariškom adresom koji je skladao i izveo glazbu, te likovni umjetnik Andrej Tomić koji je posudio detalje svojih slika.

Poetski tren: Aleksandar Hut Kono – Tajni javni život klupe - YouTube

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.