Nastupom Romantixa Ljeto u Varaždinu nastavljeno u rokerskoj maniri

Nastupom Romantixa Ljeto u Varaždinu nastavljeno u rokerskoj maniri

Vratimo rokere gradu baroka, cajke su šund i sramota za Varaždin!

Novouređeni Habdelićev trg u Varaždinu na kojemu je tijekom dana fontana koja izvrsno rashlađuje i pridonosi ljetnom šarmu baroknog grada, pokazao se kao sjajna mini scena za koncerte pod vedrim nebom, a dokazao je to svojim nastupom i bend Romatix, Eurythmics Cover Band, Davora Kolareka i ekipe koji je s gostima - Angela Brgles-Jukić, Martina Sabljak, Jasenka Čerin, Zoran Puljek, Mario Jagec... vratio Varaždinu (na žalost ogrezlom u "cajke") djelić nekadašnje rokerske atmosfere koju publika, osobito ona starije dobi navikla na sličnu atmosferu iz svoje mladosti i zaslužuje. A zaslužuju je varaždinski rokeri - mladi bendovi kao i prekaljeni rokeri - glazbenici poput članova Romantixa, benda koji je spoj varaždinskih i čakovečkih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom, pojačan nekim novim članovima (saksofon i pozadinski vokal).

Romantix je za ovaj svoj uspješan koncert proširio repertoar i prilagodio ga gostima, a publika je u tome znala uživati i zabaviti se te je čak i zaplesala uživljena u ritmove. Bilo ju je lijepo vidjeti, jer konačno su došli na svoje i stari fanovi Eurythmicsa i oni mlađi kojima je taj koncert možda značio upoznavanje s nekad iznimno popularnim britanskim glazbenim sastavom, kojeg su 1980. osnovali škotska pjevačica Annie Lennox i engleski glazbenik Dave Stewart, a koji su na kraju karijere 2022. primljeni i u Kuću slavnih rock and rola. 

Koncert je pobudio nadu da oni koji odlučuju imaju snage utjecati na preodgoj mlade publike koja je na žalost unatoč duge varaždinske glazbene tradicije elitne glazbene škole prepuštena samoj sebi i lošem ukusu vlasnika cajkaških klubova. Čini se da se glazbenim odgojem mladih više nitko i ne bavi, jer usudili bismo se reći da  sličnih programa kao što su programi Ljeta u Varaždinu koje traje sve do kraja srpnja ima više i tijekom godine i da se potiče mlade bendove vjerujemo da bi se moglo utjecati i na drugačiji glazbeni ukus mladih. Zato vratimo gradu baroka rokere i pokažimo mladoj publici primjerom jer cajke su šund i sramota za Varaždin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.