Održan već tradicionalan, koncert klasične glazbe u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj u Štrigovi

Održan već tradicionalan, koncert klasične glazbe u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj u Štrigovi

Koncert,naslovljen Amadeus, održan u petak u Zmajevom vrtu u Železnoj Gori spojio je ljubitelje klasične glazbe, likovne umjetnosti i hortikulture. Uz predivan zalazak sunca, međimursko vino i pogled na štrigovske brege publika je imala prilike uživati u izvedbama opernih pjevača Tamare Ivaniš, Emilie Rukavina, Emanuela Tomljenovića, Grge Peroša i Lucije Spevec i izvođenju arija Wolfganga Amadeusa Mozarta, Antonina Dvoraka, G. Rossinija i G. Donizettija, a u popratnom programu i skulpturama Stefana Lupina.

Koncertom je dirigirao Matija Fortuna, a sve sve odigralo uz pratnju Orkestra mladih glazbenika. Na kraju koncerta obitelj Valkaj uručila je svim izvođačima prigodan dar i zahvalila im na prekrasnom koncertu.

 

Inicijator ovog jedinstvenog događaja je Kristijan Valkaj, a sam Zmajev vrt obitelji Valkaj zamišljen je da objedini likovnu i glazbenu umjetnost i hortikulturu. U njega su uklopljene mnogobrojne umjetničke skulpture, ponajviše od keramike, jer se u njemu nalazi obiteljski obrt za proizvodnju keramičkih suvenira, Keramos-Valkaj.

Izvor: mnovine.hr/https://www.mnovine.hr/medimurje/drustvo/foto-jedinstveni-koncert-amadeus-u-jedinstvenom-zmajevom-vrtu/

Foto: Sanja Heric

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.