Gazde slave 30 godina scenskog rada u Domu sportova 12.12.2023.

Gazde slave 30 godina scenskog rada u Domu sportova 12.12.2023.

Jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj, popularno zvani 'tamburaši u kožnim hlačama' i 'zagrebački beatlesi s tamburama' vraćaju se u Dom sportova, gdje će 12.12. održati veliki koncert povodom 30 godina aktivnog rada na sceni! Gazde su do sada su održali preko 2500 koncerata po cijelom svijetu, objavili više od 150 pjesama, među kojima i brojne hitove koje ćemo napokon imati prilike čuti uživo - 'Još i danas zamiriši trešnja', 'Ja pijem da zaboravim', 'Zbog tebe sam to što jesam', 'Ostarit ću ja, ostarit ćeš ti', 'Zbogom za zbogom' i brojne druge.

Na velikoj pozornici Doma sportova prvi su put zasvirali 12.12.1994., u godini u kojoj je njihov glazbeni rad okrunjen Porinom, a tradicija se nastavlja i 12.12. 2023., kada će Gazde po šesti put nastupiti u Domu sportova i ponosno predstaviti  svoj novi studijski album 'Ispod ovih oblaka' s čak 18 novih pjesama.

''Album smo dugo čekali, komentari su odlični, a promocija i koncertna turneja "30 godina Gazda" trajat će cijelu ovu slavljeničku godinu. Osim po brojnim gradovima u Hrvatskoj, turneja se nastavlja i po Mađarskoj, Austriji i Njemačkoj, a krajem ljeta Gazde odlaze i na šest velikih koncerata u Kanadu i Ameriku. Kruna cjelogodišnje turneje bit će veliki koncert 12.12.2023. u Domu sportova u Zagrebu, gdje ćemo prirediti nezaboravni show za svoje najvatrenije fanove. Koncert u Domu sportova bit će i televizijski snimljen, a live album s koncerta "30 godina Gazda" očekuje se uskoro nakon koncerta.' – izjavili su Gazde.

Zvuku i pjesmama devetog studijskog albuma uz članove Gazda, svoj su doprinos dala i poznata glazbena imena - Predrag Martinjak Peggy (autor i glazbeni producent), gošće na duetima Ivana Kindl i Vedrana Vukojević, brojni gostujući glazbenici Željko Krušlin Kruška (Latino, gitara), Jakša Jordes (Daleka obala, saksofon), Denis Dumančić (Leteći odred, gitara), Željko Banić Bane (Songkillers, gitara), Miroslav Lesić (gitara), Damir Bešić (steel gitara), Filip Palčić (gitara), Mario Klarić (bubnjevi), te prateći vokali Ivana Čabraja, Jadranka Krištof, Vladimir Pavelić i Dragan Brnas. 

Na starijim, već poznati, singlovima,kao glazbeni producenti sudjelovali su i Hrvoje Grčević i Ivica Murat. Pjesme su se nizale zadnjih desetak godina surađujući s poznatim skladateljima i tekstopiscima Željkom Krznarićem, Željkom Krušlinom Kruškom, Farukom Buljubašićem Fayom, Miroslavom Škorom, Denisom Dumančićem, Ivanom Zakom, Tomislavom Pavlekovićem, a svoj autorski doprinos dali su i Gazde - Damir Popović i Marko Bujanović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.