Klapa Fritule u čast trogirskom slavuju Vinku Coci s Janesom Vlašićem snimili „Kad bih ja“

Klapa Fritule u čast trogirskom slavuju Vinku Coci s Janesom Vlašićem snimili „Kad bih ja“

Slovenska ženska klapa Fritule nastala je iz dugogodišnjeg druženja i pjevanja dalmatinskih pjesama dviju članice Fritula s klapama Vela Luka i Ošjak. Ljubav koju su stekle prema klapskoj pjesmi velika im je inspiracija koja ih je ovog puta potakla na realizaciju pjesme s Janesom Vlašićem, a sve velikom Vinku Coci u čast.

Ideja iza obrade "Kad bih ja"
"Tijekom niza klapskih koncerata u jesen 2022. godine na Korčuli i Lastovu, rodila se ideja da se u suradnji s našim dobrim prijateljem i renomiranim umjetnikom Janesom Vlašićem snimi ova pjesma koju klapa već ima u svom repertoaru", poručile su članice klape dodavši kako je Janes bio oduševljen prijedlogom: "Istovremeno smo bili svjesne da ćemo tako obilježiti desetu obljetnicu prerane smrti trogirskog slavuja, s kojim je gospodina Janesa vezalo prijateljstvo još od 1970. godine, kada su nastupali na Omiškom festivalu: Janes s klapom Ošjak, a Vinko s klapom Trogir."

Potpuno novi aranžman
Duško Rapotec Ute potpisuje glazbu, Tatjana Bon stihove dok je maestro Mario Petvar, umjetnički ravnatelj klape Fritule, ovom prilikom udahnuo svježinu novim aranžmanom. Cijelu je priču zaokružio i spot koji su snimali Matko Petrić i Peter Kleva, koji je ujedno i redatelj spota.

"Aranžman je u neku ruku posveta autentičnoj, izvornoj dalmatinskoj pjesmi i njenoj tradiciji, uz korištenje isključivo akustičnih instrumenata i pjevanja, što je Vinku bilo jako drago na početku njegove karijere", poručio je maestro Petvar o obradi pjesme koja nije dobila dovoljno veliku pozornost koju je zaslužila, od vremena kada ju je Vinko Coce izveo sa ženskom klapom Luka iz Rijeke.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.