Maksim Mrvica završio svoju sjevernoameričku turneju veličanstvenim koncertom u New Yorku

Maksim Mrvica - New York May 27, 2023

Hrvatski pijanist Maksim Mrvica, renomirani klasični crossover pijanist sa svjetskim priznanjem, završio je svoju sjevernoameričku turneju veličanstvenim koncertom 27. svibnja u New Yorku.

Njujorčani, među kojima je bilo i mnoštvo Amerikanaca hrvatske nacionalnosti i njihovih prijatelja, uživali su u večeri nezaboravne glazbe dok je virtuozni pijanist u više navrata izazivao burne ovacije razdragane publike. Koncert u New Yorku održan je u United Palace-u, četvrtom najvećem kazalištu na Manhattanu, koje karakterizira izrazito jedinstven spoj dekorativnih stilova i simboličkih motiva.

Maksim, koji je u posljednja dva desetljeća stekao slavno ime i reputaciju svojom odabranom zbirkom crossover nastupa, započeo je sjevernoameričku turneju 17. svibnja u Vancouveru, nakon čega su uslijedili koncerti 19. svibnja u Torontu, 23. svibnja u Seattleu i svibnja 25. u Chicagu.

Nakon pauze od gotovo 3 godine, započeo je svjetsku turneju 'The Collection' koja je započela u Australiji u rujnu prošle godine, nakon čega su uslijedile turneje po Aziji, Europi i Sjevernoj Americi. Prošlo je više od 20 godina otkako je počeo svirati crossover glazbu. Tijekom ovih godina snimio je 10 studijskih albuma, a ovom turnejom 'The Collection' odabrao je neka od svojih najpopularnijih i najpoznatijih djela za izvođenje zajedno s bendom, diljem svijeta. Kad izvodi crossover predstave, koristi priliku da odsvira jednu ili dvije skladbe iz mog klasičnog repertoara. Za ovu turneju Maksim je odabrao Lisztovu baladu br. 2.

Uz crossover show, turneja 'The Collection' je obuhvatila najveće hitove svih vremena Coldplaya, Johna Legenda i Queena, teme iz filmova kao što su Kum, Pirati s Kariba, Igra prijestolja, neka klasična remek-djela Liszta i Chopina zajedno s najvećim djelima s njegovih prethodnih deset albuma kao što su Flight of the Bumblebee, Exodus i mnogi drugi. Maksim je nastupio sa svojim cijelim bendom i donio sjevernoameričkoj publici blistav, neodoljiv nastup.

Maksim je rođen u Šibeniku, a za svoju je glazbu dobio brojna priznanja, uključujući MTV nagradu i dvostruko platinasti album. Trenutno je u procesu snimanja novog albuma. Već je snimio novu pjesmu, a sada radi na odabiru i snimanju novih komada za svoj sljedeći album, čiji se izlazak očekuje sredinom 2024. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.