Objavljen „Everyone’s Crushed“, novi album njujorškog dua Water From Your Eyes

Objavljen „Everyone’s Crushed“, novi album njujorškog dua Water From Your Eyes

Svibanj su proveli na turneji s bendom Interpol, a pred njima su turneja po sjeverno-američkom kontinentu, ljetnji festivali, Pitchfork festival u Londonu, Berlinu i Pariz u studenom. Komletnu listu turneje pogledajte ovdje.

Život je trenutno užasno mračan. Ali ipak, nije nesmiješan.

To je sentiment koji prati album "Everyone's Crushed" njujorškog indie pop dua Water From Your Eyes, šesti po redu, ali prvi za Matador Records. Na devet skladbi Rachel Brawn i Nate Amos pronalaze glupost i fatalizam u svakodnevnom životu koji iz pjesme u pjesmu mahnito plešu, koristeći ritmove zbog kojih lupaju srca, i apsurdne monotone tekstove kako bi prenijeli priče o osobnom i društvenom nemiru. Brawn kaže da je ovo njihov najkolaborativniji snimak do sada i “natečena konfuzija albuma: eksperimentalna pop glazba, lijepa i nasilna, sirova i neizbrisiva”.

Duo iz Brooklyina svoj prvi album "Long Days No Dream" izdali su 2017. godine, a uslijedili su "All a Dance" godinu dana kasnije, "Somebody Else's Song" 2019. godine i "Structure" 2021. godine,  prije nego su u siječnju 2023. potpisali za Matador Records. Album "Everyone's Crushed" već je predstavljen singlovima Barley ("Kao dječja pjesmica koju je izmislio Sonic Youth“ - New York Times), True Life ("obuzimajuća i deformirana“ - Stereogum) i 14 ("... simfonijska balada koja izgleda da će biti ovogodišnja najeliptičnija pjesma o raskidu veze, sa bezvremenskom melodijom” – The Guardian), a prateće spotove za Barley i 14 režirala je Rachel. 

“Pjesma Barley eksperiment je ritmičnog kolaž zvuka koji se zasniva na modernoj klasičnoj, klasičnoj rock i plesnoj glazbi“, kažu Rachel i Nate. „Stihovi sugeriraju ponovljene uzaludne pokušaje da se postigne nedostižno i aludira na Stinga i Sonic Youth. Video prikazuje ove koncepte u obimu, teksturi i raznolikosti – suprotstavljajući osjećanja zarobljenosti i kasnog kapitalizma s osjećajem slobode svojstvenom ogromnom američkom pejzažu. Usprkos svim ovim opojnim sranjima, pjesma je u suštini zabavna.”

Posljednjih nekoliko mjeseci duo dokumentira neuspjeli pokušaj traženja reditelja Johna Willsona koji bi im trebao snimiti glazbeni spot; rasprodane koncerte u New Yorku na DIY lokacijama; gostovanje bendu Snail Mail na turneji po SAD-u; ali i kako ih Wayne Coyne s entuzijazmom snima kraj pozornice na Shaki Knees festivalu.

Svibanj su proveli na turneji s bendom Interpol, a pred njima su turneja po sjeverno-američkom kontinentu, ljetnji festivali, Pitchfork festival u Londonu, Berlinu i Pariz u studenom. Komletna lista turneje dostupna je ovdje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.