Massimo otvorio glazbeni program trećeg Rabac Open Aira

Massimo otvorio glazbeni program trećeg Rabac Open Aira

Fenomenalnim nastupom u prepunom The Beat Beach Clubu, Massimo Savić, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika, mnogobrojnu publiku u Rapcu rasplesao je i raznježio te službeno otvorio glazbeni program ovogodišnjeg Rabac Open Air festivala.

Koncert je započeo svojim megahitom Tišina te uz odličnu reakciju publike nastavio redati svoje velike hitove Odjednom ti, Sjaj u tami, Kladim se na nas, Iz jednog pogleda, ali i nešto starije pjesme Stranac u noći i Gracija koje su dočekane s aplauzom i ovacijama. Vidno raspoloženi Massimo i odlični glazbenici iz benda rabačku ljetnu večer začinili su odličnim izvedbama i publici pružili noć za pamćenje. Nakon gotovo 2 sata koncerta, Massimo je svoje Istrijane pozdravio na dijalektu te završio s emotivnom izvedbom pjesme Krug u žitu.

Massimov koncert samo je uvertira u bogato festivalsko ljeto Rabac Open Aira koje donosi pregršt zabavnih programa i odličnih koncerata vrhunskih izvođača. Nakon Massima, u Rapcu će tijekom ljeta nastupiti niz izvrsnih tribute bendova u sklopu Sundance Tribute Festivala. U petak 12. srpnja publiku će zabavljati The Bestbeat – The Beatles Tribute Band, a nakon njih slijede Amy Winehouse, Coldplay, ABBA, Zucchero i Queen tribute bendovi čija će odlična glazba Rapcem odjekivati cijeli srpanj i kolovoz.

Za ljubitelje istarskih etno prizvuka u modernijem aranžmanu organizatori su pripremili zanimljivu glazbenu večer uz skupinu Veja koja će publiku dočekati u srijedu 17. srpnja kod svjetionika na rabačkoj šetnici.

S ciljem dodatnog obogaćivanja programa, različiti koncerti i predstave održavaju se i u Labinu kroz suradnju s programskim partnerom festivala Labin Art Republikom. Tijekom srpnja u Labinu će se ponovno održati Labin Jazz Festival i Festival dokumentarnog filma Shpeena Dox u sklopu kojih će nastupati brojni glazbenici među kojima su Zoran Predin & Damir Kukuruzović (10. srpnja), Jasna Bilušić (11. srpnja), Edi Maružin (12. srpnja) i Elis Lovrić (19.srpnja), dok će na samom kraju mjeseca dašak sevdaha u Labin donijeti glazbenica iznimnog glasa Amira Medunjanin ( 25. srpnja).

Rabac Open Air festival i ove godine od 15. lipnja pa sve do 29. kolovoza posjetiteljima kroz četiri kategorije programa Special Events, Cinema and Theatre, Street Music i Street Performance nudi glazbene note, kazališne predstave, cirkuske performanse i ostale zabavno-edukativne ljetne programe za sve generacije na raznim lokacijama u Rapcu i Labinu. Informacije o cjelokupnom programu festivala dostupne su na službenoj web stranici www.rabacopenair.com te na službenim Facebook, Instagram i YouTube kanalima, a ulaz na sve programe je besplatan.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.