Varaždinske barokne večeri počinju danas!

Varaždinske barokne večeri počinju danas!
- Večeras je početak ovogodišnjih, 54. Varaždinskih baroknih večeri i popratnog programa Total Baroque - poručuju organizatori. 
 Pridružite se na sljedećim događajima:

19:00 – Dvorište palače Sermage
Otvorenje Total Baroque programa u dvorištu omiljene varaždinske palače ujedno je i otvorenje ovogodišnje izložbe cvijeća. Uz prigodan program, posjetitelji će imati priliku uživati u umjetničkim instalacijama koje predstavljaju simbiozu prirode i barokne umjetnosti. Savršen početak večeri u opuštenom ambijentu i pod otvorenim nebom!

20:00 – Katedrala (ulaznice rasprodane!)
Ovogodišnje Barokne večeri svečano otvaramo koncertom Orquestra Barroca Casa da Musica, Zbora HRT-a i sopranistice Sara Braga Simões, pod umjetničkim vodstvom Laurencea Cummingsa. Na programu su djela Pereza, Moreire, Sorkočevića i Bacha. Svečano otvorenje je rasprodano, a one koji su na vrijeme osigurali svoju ulaznicu očekuje prava glazbena poslastica!


21:45 – Stari grad
Ana Lains Trio iz Portugala donosi nam intimnu atmosferu uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja nosi duh melankolije i strasti. 
Fado će nam poslužiti i kao predstavljanje zemlje-partnera, Portugala, ali i kao uvod u finale prve večeri festivala, a to je...

22:00 – Glazbeni vatromet
Za kraj večeri bogate sadržajima očekuje nas spektakularan glazbeni vatromet koji će krenuti sa Starog grada i osvijetliti noćno nebo Varaždina – uz pratnju barokne glazbe. Nezaboravan završetak prvog dana festivala!

Podsjećamo da za programe Varaždinskih baroknih večeri ulaznice možete nabaviti u zgradi HNK u Varaždinu, kao i na našem web shopu.
Programi Total Baroque su besplatni!

Vidimo se na otvorenju!

 

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.