Pijanističkim recitalom u petak je počeo trodnevni operni festival u Varaždinskim Toplicama

Pijanističkim recitalom u petak je počeo trodnevni operni festival u Varaždinskim Toplicama

Zahvaljujući trodnevnom opernom festivalu NO(c)TE(s) Acque Iasae, arheološki lokalitet Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama od 8. do 10. rujna, postao je velika, mistična pozornica pod zvijezdama. Idejna začetnica festivala, operna pjevačica Jelena Štefanić festival organizira već treću godinu. Ovajput arheološki lokalitetom Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama u petak je odzvanjao koncert Gianfranca Pappalarda Fiumare, pijanista koji je nastupao na najznačajnijim svjetskim pozornicama kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Teatro “Alla Scala” u Milanu, St. Albans Church u Londonu te Theatre In u Montrealu i Japanu.

Svjetski poznati umjetnik nedavno je osvojio prestižno priznanje francuske Sorbone – Grand Prix Excellente za svoju uspješnu karijeru i doprinos umjetnosti. Izveo je Recital s djelima J. S. Bacha, W. A. Mozarta, A. Salieria, V. Bellinija, S. Thalberga, F. Liszta te L. van Beethovena.  

Festival NOcTEs Aqua Iasae nastavlje je u subotu uz nastup Stjepana Gerića, pijanista iz Varaždinskih Toplica, s velikim brojem osvojenih domaćih i međunarodnih nagrada. Stjepan je i student Akademije za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Njegov su odabir skladbe Chopina, Haydna, Beethovena i Skrjabina, a pred njim je doista blistava budućnost i vjerujemo svjetla svjetskih pozornica.
 
Treći dan festivala donosi koncert pod nazivom Gianfranco & Friends. Atraktivne operetne arije Puccinija, Verdija, Bizeta i ostalih kompozitora uz dašak humora i ljubavne zavrzlame zasigurno će biti pravi doživljaj. Uz Gianfranca nastupit će operni pjevači, gosti festivala iz Italije: Alessio Quaresima (bariton) i Roberto Cresca (tenor) te operne pjevačice: Jelena Štefanić (sopran), Martina Tomčić (mezzosopran), Sofija Cingula (mezzosopran) i mlada zvijezda iz Makedonije, čiji je raspon glasa 3 oktave, a koja je već osvojila brojne europske pozornice - Eva Zhivkovska.Organizatori festivala su gradska Turistička zajednica, Grad Varaždinske Toplice i Zavičajni muzej, a i ove godine u organizaciji pomaže Varaždinska županija.
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.