Vrhunski slovenski i hrvatski izvođači na Fontana Blues Festivalu na varaždinskom kazališnom trgu ovog vikenda

Vrhunski slovenski i hrvatski izvođači na Fontana Blues Festivalu na varaždinskom kazališnom trgu ovog vikenda

Vrhunski slovenski i hrvatski izvođači nastupit će na Fontana Blues Festivalu na varaždinskom kazališnom trgu ovog vikenda. Već tradicionalno, kraj srpnja, petak i subota rezervirani su za najbolje bluesere, a tako će biti i ovog vikenda. U petak, 21. srpnja 2023. nastupit će Cafe Society i Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors), a u subotu će se varaždinskoj publici predstaviti Foilers i Boogiebass.

 Cafe Society osnovan je 2021. godine, kad su, kako kažu, mogli boraviti jedino u studiju i imali vremena poigrati se fuzijom različitih glazbenih žanrova kako bi publici ponudili šareno i osebujno glazbeno iskustvo. Imenovali su se po čuvenom klubu “Cafe Society” u kojem je nekad davno pjevala Billie Holiday i u kojem je bila uhićena zbog vlastite pjesme. Misija im je pričati kroz glazbu, služiti joj i povrh svega dijeliti je s publikom. Slovenska glazbena grupa Prismojeni profesorji bluesa svira blues, funk, r&b i slične žanrove koji podsjećaju na glazbu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.

Foilers je blues & rock grupa iz Varaždina koja postoji 5 godina i izvodi cover muziku 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Članovi grupe iskustava u toj vrsti muzike imaju tridesetak godina. Vesele se svakom javnom nastupu i kontaktu s publikom. Krasi ih upornost i entuzijazam te još uvijek dovoljno energije koju žele prenijeti drugima. Oba dana koncerti počinju u 21.00 sat, a ulaz na koncerte je slobodan. U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u prostorima Scene Rogoz.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.