Partijanje na 11. Forestlandu od 21. do 23. srpnja - inačici Exita, odnosno Ultre u Međimurju

Partijanje na 11. Forestlandu od 21. do 23. srpnja - inačici Exita, odnosno Ultre u Međimurju

Ovogodišnja manifestacija Forestland, 11. izdanje festivala electro, trap i hip hop glazbe, održat će se od 21. srpnja do 23. srpnja, a šuma u Brezju u Međimurju postaje središte ovog događaja. Očekuje se dolazak oko 10.000 posjetitelja. Atrakcija će biti zip-line dug  250 metara. Inače festival Forestland je iz elektronske glazbe narastao u festival s nastupima bendova, plesnih skupina, DJ-a i pjevača rap, trap i hip hop glazbe.Kroz desetljeće rada Forestland se etablirao u glazbenim krugovima kao važna postaja mnogih DJ-eva pri planiranju europskih nastupa.  Uz sjajnu glazbu, nastupe i scenu koja uključuje šumu, polja suncokreta, livade i prirodu, Forestland je poznat kao festival dobrih vibracija, opuštenog druženja, festival za cijelu obitelj, ne samo za mlade, partijanere", govori Krešo Biškup iz organizacije te dodaje - "Često možemo na techno flooru pronaći tatu čiji sin ili kćer plešu na glavnoj pozornici, a dovezla ih je mama, ili netko od rodbine što nas posebno veseli“.

 Ove godine izvođači dolaze iz Izraela, Turske, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, ali i Velike Britanije, naravno uz one domaće. Poseban osvrt je na Kirila Djaikovskog koji na Forestland stiže sa svojom pjevačicom, tamnoputom TK Wonder, ali i Bubu Corelija i Jalu Brata, vjerojatno najpopularniji dvojac na Balkanu čiji hitovi bilježe platinaste naklade. Uz njih na Forestland stiže i Mr. Black (We Rave You), izraelski DJ koji iza sebe ima nastupe na najboljim svjetskim festivalima, od Ultre (Split & Miami) do rezidencije u klubovima po Engleskoj, Ibizi i Nizozemskoj. Za izvdojiti su i techno floor artisti, koji uz Female Friday DJ-ice broje Ramira Lopeza, kralja techno glazbe, Vedrana Cara, kralja etera u Hrvatskoj, Felipe Zonu iz kineskog kluba Space Plus, do koprivničanca s berlinskom adresom Kraundlera, ali i turskog DJ-a Alicana Baykara. Nije za zaboravit spomenut Tomu in der Muhlena, DJ-a s rovinjsko-njemačkom adresom, koji će prodrmati techno pozornicom Forestroom u subotu.

Najavljeno je čak devet DJ-ica preuzima Forestland! Lenna, Talija, Emily, Rosana, Risa, Andrea, Lena, Valery i Ivana preuzimaju petak i najavljuju pakleno dobar ples na Forestroom pozornici! Jedinstvena tech-house pozornica bit će rezervirana za ženske DJ artiste i kao takva, bit će jedinstvena u Hrvatskoj, ali i na regionalnoj electro sceni. Od mladih zvijezda Exita i SeaStara, do Forest rezidentica i prekaljenih DJ-ica, Forestroom je mjesto koje će okupiti tisuće na najboljem raveu na Forestu. Posebna pozornica koja je nastala po uzoru na kultni Boiler room koncept, u nekoliko godina postala je vjerojatno najjači alternativni stage na festivalima.

Petak na Forestroom-u je tako predviđen za all-female večer, dok će tog dana main stage zapaliti nastupi najvećih regionalnih trap-rap i hip hop zvijezda, Kirila Djaikovskog, Bube Corellija i Jale Brata, ali i mladih nadolazećih zvijezda LilFrenkyja, MihaMihe Diinza te međimurskog zeta Shina. „Svake godine želimo osvježiti lica i uvesti novosti na festivalu. Ove godine imamo vjerojatno najveće zvijezde hip hop scene u regiji, ali i iznimno kvalitetne i jake izvođače u technu, house i electro žanrovima“ rekao je Saša Mikac, glazbeni selektor i booking agent festivala. „Želimo pokazati da je festival zanimljiv svima, ne samo određenoj grupi posjetitelja, najdraže nam je kada vidimo tatu na techno pozornici koji je doveo kćer ili sina koji uživaju na glavnoj pozornici!“.

U 48 sati festivala očekuje se gotovo 60 izvođača na dvije pozornice. „Ovog ljeta vraća nam se naš beach/forest stage, dnevna pozornica koju upravo gradimo, a koja će nas zabaviti i tijekom dana. Tamo će prilike dobiti mladi izvođači iz Međimurja, a podršku ćemo im dati u subotu od 10 do 17 sati“ nastavlja Saša. „Ulaznice se prodaju izvrsno, očekujemo veliku posjećenost!“. Ulaznice potražite na entrio.hr, a i na samom ulazu na festival očekuju vas na ticket officeu gdje ćete moći kupiti iste po festivalskim cijenama, baš kao i službeni merchendise, majice i platnene vrećice i ruksake za cijelonoćni party.

Forestland uz glazbeni program krasi i popratni sadržaj koji uključuje veliki food corner uz Škartoc, Bajzovi i Pomodoro, a u pripremi je i fresh corner za osvježenje. Uz Graffiti Jam koji se odvija i uoči foresta, dnevni stage koji će publiku zagrijavati (i hladiti) i preko dana, tu je i poznati šumski šank na kojem će koktele raditi poznati Stephan, coctail majstor iz Švicarske. Naravno, 250 metara dug zip line preko cijele pozornice svi žele isprobati pogotovo u noći jer iskustvo je nezaboravno!

Ulaznice možete kupiti na ulazu na festival, u sustavu Entrio, ulaznice za petak vrijede i u subotu, a samo subota moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 20 eura.

Organizatori su pripremili 400-tinjak šatora u kampu, te 2000 parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini, no osigurana su i dodatna parkirna mjesta u okolici. Riječ je o jedinstvenom festivalu u ovom dijelu Hrvatske i Europe čiji je uspjeh rezultat mladenačke vizije i upornosti. Zanimljivo je da se odvija u prirodnom okruženju koje nakon trodnevnog programa, ostaje onakvo kakvo je bio prije, što mu daje notu ekološkog i održivog, poručuje župan Matija Posavec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.