Švedska pobjednica Eurosonga - Let 3 na 13. mjestu

Švedska pobjednica Eurosonga - Let 3 na 13. mjestu

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo pobjednica je ovogodišnjeg Eurosonga održanog u Liverpoolu. Loreen je osvojila 583 bodova i to joj je već druga pobjeda na Eurosongu, naime, pobijedila je i 2012. godine s pjesmom „Euohorija".

Eurovizija se po sedmi put u svojoj povijesti seli u Švedsku. Loreen je pobijedila drugi put, s pjesmom Tattoo, čime je postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom i druga nakon Irca Johnnyja Logana. Loreen je dobila najviše glasova žirija, a poprilično i publike.

Drugoplasirani je, kao što su kladionice predvidjele, finski reper Käärijä s pjesmom 'Cha Cha Cha' osvojivši ukupno 526 bodova. Slijede Izrael i Italija, a u top pet još je ušla Norveška. Hrvatski predstavnici Let 3 i njihova pjesma 'Mama ŠČ!' završili su na 13. mjestu s ukupno 123 boda. Hrvatski predstavnici Let 3 osvojili su 13. mjesto sa 123 boda. Zanimljivo je da su Riječani osvojili deset puta više bodova publike nego žirija.
Zahvaljujući glasovima publike zauzeli su sedmo mjesto jer su prema glasovima žirija dobili su "mršavih" 15 bodova. No nagradila ih je publika s 98 glasova i popravila ukupan dojam.

Letovci nakon proglašenja pobjednika nisu skrivali svoje nezadovoljstvo i oglasili se na Instagramu, naravno u svom stilu s ružama u stražnjicama izjavivši: „Hvala vam. Idemo se sad igrati s našim k***cima“.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.