Uskoro počinje jesensko izdanje Ogulinskog festivala bajke

Uskoro počinje jesensko izdanje Ogulinskog festivala bajke

Nakon uzbudljivog, prvog izdanja 17. Ogulinskog festivala bajke koje se održalo tijekom tri lipanjska dana, došlo je vrijeme da se Ogulinske ulice i trgovi još jednom ove godine pretvore u najmaštovitiju bajkovitu scenu. Ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Ogulin će, od 9. do 11. rujna, učiniti centrom zabave, dobrog raspoloženja, bajkovitog stvaralaštva te umjetničkog i kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

 Na jesenskom izdanju Ogulinskog festivala bajke nastupit će brojni izvođači i pripovjedači bajki, a program je prepun zanimljivih radionica, predstava, video projekcija, kao i raznovrsnog animacijskog programa koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Idealna je ovo prilika da cijela obitelj provede kvalitetno zajedničko vrijeme i uputi se na neke od festivalskih scena diljem grada koje nose prigodna imena - Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći.

I ovoga puta klince i klinceze moći će uživati u video projekcijama crtanih filmova i JUHUHU programa, te se odvažiti na tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli.

Uoči festivala bajke ujedno će se održati i proslava Dana grada Ogulina pa će tako 9. rujna, na prvi dan Ogulinskog festivala bajke, nastupiti i popularni glazbeni ansambl Songkillers koji će svoj koncert održati u dvorištu Frankopanskog kaštela s početkom u 21 sat. Već sljedećeg dana, 10. rujna Frankopanski kaštel ugostit će legendarne The Frajle koje će sve okupljene zabavljati svojim plesnim ritmovima od 21 sat.

Tijekom tri dana trajanja festivala, a u sklopu proslave Dana Grada Ogulina održat će se i natjecanje u pripremanju ogulinske masnice, izložba ptica Udruge za zaštitu i uzgoj ptica „Krstokljun“, oldtimer rally te mnoge druge atrakcije koje se nikako ne smiju propustiti.

„S obzirom na to da se kroz tri dana održavaju dvije manifestacije bogate sadržajima, ove godine smo odlučili napraviti mali zaokret i većinu profesionalnih kazališnih predstava staviti u nedjelju kako bi svi naši posjetitelji, koji radi školskih i poslovnih obaveza nisu u mogućnosti biti s nama u petak, mogli uživati u odličnom sadržaju. Ogulinski festival bajke je jedna od rijetkih manifestacija koja se održala i usprkos koronavirusu i u ovih 17 godina nije gubila kontinuitet. Pored toga, uz potporu Ministarstva kulture i medija, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Karlovačke županije, Karlovačke županije i Grada Ogulina svojim posjetiteljima sav sadržaj nudi posve besplatno“, istaknula je direktorica TZ grada Ogulina Sonja Drašković Dedić.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste. Organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena u Ogulinu. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.