Prvi Festival hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ održava se od 2. do 4. rujna u Murskom Središću

Prvi Festival hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ održava se od 2. do 4. rujna u Murskom Središću
Prvi Festival hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ održava se od 2. do 4. rujna u Murskom Središću. Tijekom tri festivalska dana na sceni Centra za kulturu „Rudar“ zaigrat će kazališne skupine iz Retkovaca, Gornjeg Jesenja, Bjelovara, Šibenika, Žiškovca, Prološca, Viljeva, Kalinovca, Novog Marofa i Zeline. Dođite u Mursko Središće i uživajte u izvrsnim dramskim ostvarenjima pučkog dramskog izričaja. Ulaz na sve predstave je slobodan.
Ovaj vrijedan festival, koji će svake godine prezentirati najbolja ostvarenja hrvatske pučke drame, pokrenut je 2022. godine na inicijativu Hrvatskog sabora kulture kao suorganizatora i pokrovitelja, a za domaćinstvo i organizaciju zaslužni su Centar za kulturu „Rudar“, Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih društava Međimurske županije i KUD „Mura“. Glavno pokroviteljstvo i potporu potpisuje Grad Mursko Središće.
Pravo sudjelovanja na Festivalu hrvatske pučke drame stječu najuspješnije amaterske kazališne skupine s predstavama koje su prema izboru selektora Festivala hrvatskih kazališnih amatera putem selekcija u organizaciji Hrvatskog sabora kulture odabrane za sudjelovanje na FHPD-u.

Na prvom izdanju Festivala hrvatske pučke drame od 2. do 4. rujna 2022. zaigrat će: Kazalište „Mika Živković“ Retkovci, Amatersko kulturno-umjetničko društvo „Žensko kazalište“ Gornje Jesenje, Bjelovarsko kazalište – Lutkarići, Kulturna udruga „Šibenske promenade“, Dramsko-recitatorska skupina KUD-a „Žiškovec“, Dramska udruga Proložac, Kazališno-dramska udruga „Drski“ Viljevo, KU „Tomislav Franjić“ Kalinovac – Vuzlaši, Dramska družina „Videki“ KUD-a Marof i Zelinsko amatersko kazalište „ZAMKA“.

Sve predstave pratit će i Stručno festivalsko povjerenstvo u sastavu: teatrologinja i kazališna kritičarka dr. sc. Sanja Nikčević, redateljica Iva Srnec Hamer i dramski umjetnik Dubravko Sidor koji će na okruglim stolovima komentirati odigrane predstave te u završnici festivala 4. rujna proglasiti festivalske nominacije i nagrade.

U nastavku pronađite PROGRAM FESTIVALA, a sve o predstavama možete pronaći u PROGRAMSKOJ KNJIŽICI.

Dođite u Mursko Središće, „Murski cimeri“ vas radosno iščekuju.

 

FESTIVALSKI PROGRAM

 

  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.