Podravski festival ove nedjelje u Pitomači

Podravski festival ove nedjelje u Pitomači

Jutros je u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska" najavljen 29. Festival Podravine i Podravlja – Pitomača 2022. Festival će se održati u nedjelju, 28. kolovoza u OŠ Petra Preradovića u Pitomači s početkom u 20 sati. Istovremeno je promovirano i CD izdanje festivala. Gosti u emisiji bili su Rajko Stilinović (ravnatelj festivala), Toni Eterović (glazbeni producent festivala) i Darko Dervišević (glazbeni urednik izdanja).

Naš poznati pjevač Marko Vukes nastupio je sa svojom novom pjesmom "Željan sam je ja ostao", a kao vokalna solistica nastupila je Anita Huđek sa skladbom "Večer kasnog ljeta". Ovogodišnji festival odiše raznolikošću pjesama i izvođača. Stilinović je naglasio da je većina pjevačica i pjevača mlađe generacije, ali nisu izostali ni bardi hrvatskog pjevanja. Tako ćemo uz već najavljene soliste, Marka i Anitu, moći uživati u nastupu Zlatka Pejakovića, Štefa Jeršeka, Hrvoja Hegedušića, Blanke Došen, Viktorije Kulišić i drugih vrhunskih izvođača. Od mlađe generacije nastupaju Lucija Jelušić, Tena Grlica, Bojan Jambrošić, Maja Rivić i drugi.

Festival je ove godine i produkcijski najbogatiji do sada, Naime, uz zvuke starih cimbala i violina mogu se čuti skladbe moderne pop-tamburaške produkcije, pa sve do rocka. Tekstovi su glavna poveznica svih pjesama, jer su uglavnom ljubavni ili domoljubni i često govore o Dravi i rodnom kraju - Podravini. Za dobar festival valja imati dobre izvođače, dobre autore, dobre glazbenike i dobre glazbene producente, a Pitomača 2022 sve to ima. Svi uvjeti za odličnu manifestaciju su ispunjeni i za vjerovati je da će publika u nedjelju uživati u izvedbama svih izvođača.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.