Velike gastro novosti Špancirfesta 2022 - Špancir Burger Festival – velika gastro novost

Velike gastro novosti Špancirfesta 2022  - Špancir Burger Festival – velika gastro novost

Nakon šest uspješnih izdanja zagrebački Burger Festival po prvi put dolazi u goste Špancirfestu, a Kapucinski trg bit će njegov dom. U desetak festivalskih dana posjetitelje očekuje pravi hedonistički doživljaj u kojem uživaju sva čula, od finih mirisa, okusa, do glazbenih poslastica i kokteliranja, uglavnom zabava na najjače.

Kapucinski trg dobit će potpuno novu, “gastro-party” dimenziju. Na posebno uređenom prostoru smjestit će se kućice u kojima će ponajbolji majstori “flipanja” burgera te osmišljavanja nezaboravnih okusnih kombinacija svih deset dana Špancirfesta nuditi svoje vrhunske kreacije. Popratni program Špancir burger festivala uključivat će sve što treba da Špancir Burger Festival, osim mjesta gdje se uživa u slasnim okusima ponajboljih hrvatskih burgera, bude i mjesto redovitog druženja i zabave.

Bilo da ste samo u prolazu, u posjetu s obitelji ili ekipom, svratite na Kapucinski, a do njega pratite mirisni trag – očekuje vas 5 burgerskih izazova.

Špancirfest 2022 - Gastro zona Kapucinski trg
Špancirfest 2022 - Gastro zona Kapucinski trg
Špancirfest 2022 - Gastro zona Kapucinski trg

 

Reshetka i Picnic

Jedan od njih je višestruko nagrađivana Reshetka – festivalska varijanta ekipe iz Đurine Hiže, koja je na domaćem terenu. Nikola i dečki tak’ vješto flipaju burgere od najfinijeg mesa da će vaši okusni pupoljci od radosti zapjevati. Morski vukovi stižu nam iz Zadra i zovu se Picnic – Mingle&Fun, a da su burgeri kod njih sočni baš kako treba, osjetit ćete čim ih kušate Ljubitelji su tradicije, ali uvijek vole dodati barem prstohvat svoje morske kreativnosti.

Beg’s Plant Based i 4burgers

Beg’s Plant Based stiže s vrlo kreativnim gurmanskim iznenađenjima, koje će voljeti mesoljupci, no i oni skloni biljnim kombinacijama

Po prvi put na špancirfestovskom Burger Festivalu čeka vas i novi burgerski koncept 4burgers koji je pripremio nešto novo – smash burger. U inozemstvu je već popularan, a sada ga mogu kušati i posjetitelji ovoga događanja.

BBQ Hot Yard, The Meat i Gingle Bells

Na kućici BBQ Hot Yard pozdravit će vas, kako ga od milja zovemo, dr. Baltazar. Doktor znanosti i gurman, a tek što grillati voli! Dakle burgeri koje on spravlja u svom mirisno mesnom grill laboratoriju čista su divotica.

Za one hedoniste s certifikatom gurmana i naše goste malih nogu pobrinut će se ekipa na kućici The Meat by Nenad Komes. Pripremaju mini burgere različitih okusa za ekipe, koje vole guštati u što više okusa i za malene da mogu smazat’ cijeli burgerčić.

Gingle Bells priprema pravo carstvo koktela, na centralnom baru zavodnički će vam namignuti rakijice, a Aperolovo koktelsko vozilo narančaste boje nećete moći zaobići.

 

Vinski grad – hedonistički raj donosi dvije novosti

Nezaobilazni dio hedonističkog istraživanja Špancirfesta je već legendarni Vinski grad. Ta, sudeći po popularosti, najlošije čuvana slatka tajna Špancirfesta je predivno mjesto druženja i uživanja u probranim hrvatskim i regionalnim vinima te vrhunskim malim zalogajima na način koji vinsku i gastronomsku kulturu otvara doslovno svima.

Atmosfera i topla, gostoljubiva energija Vinskog grada jedinstvena je, a još je zavodljivija otkada je, prošle godine, ta zona hedonističkog raja zauzela očaravajući zeleni prostor ispod samih moćnih zidina varaždinskog Starog grada.

Vinski grad ove će godine ponovno biti smješten u razigrani i dinamični pejzaž perivoja ispred ulaza u predivnu varaždinsku tvrđavu, a donosi neke važne novosti.

Plaćanje karticama na kućicama

Prije svega, Vinski grad uvodi kartično plaćanje vina izravno na kućicama. Posjetitelji će, dakle i dalje „rentati čašu po dolasku na Vinski grad, no gužvi za bonove više neće biti.

Gastronomadi sljubljuju vino i zalogaje

Druga važna novost je da će Vinski grad ponuditi novi enogastro doživljaj sparivanja hrane i probranih vina iz ponude Vinskog grada. Ta nova dimenzija iskustva u Vinskom gradu nastala je u sklopu suradnje s Gastronomadima – vrhunskim gastro stručnjacima, osnivačima kuharske akademije, koji će kreirati kreirati posebne zalogaje te ih savršeno sljubiti s pojedinim vinima.

Špancirfest 2022 - Vinski grad
Špancirfest 2022 - Vinski grad
Špancirfest 2022 - Vinski grad
Špancirfest 2022 - Vinski grad - Stari grad
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.