Hit predstava “Oštija…” i ove godine na Kastafskom kulturnom letu

Hit predstava “Oštija…” i ove godine na Kastafskom kulturnom letu

Glazbeno – scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca “Oštija…” prožeta je glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom kojom se oživljavaju gotovo zaboravljeni aforizmi Primorja i Kvarnera. Predstava će se održati 4.08.2022. u Crekvini u 21 sat a zamišljena je kao interakcija snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima

Grupa zaljubljenika u čakavštinu, stvorila je predstavu kroz koju oživljavaju domaće aforizme Primorja i Kvarnera, koji se u lokalnom govoru, nažalost, sve manje upotrebljavaju. Aforizmi žive kroz situacije, svakodnevni govor i komunikaciju, a kako je čakavština sve manje zastupljena u svakodnevici, tako i aforizmi sve više gube svoje mjesto i polako nestaju iz upotrebe. 

“Za kumpaniju se j’ i pop oženil”, “Kamo gre brod neka gre i barka“ samo su neke od mudrih izreka koje oživljavaju u kratkim pričama predstave “Oštija…” i otkrivaju svoj pravi smisao.

Za potrebe predstave snimljeno je već nekoliko serijala kratkih video klipova koji na svoj osebujan način tumače aforizme. Glumci, atmosfera, ambijent, komedija, spontanost… sve je snimljeno i prilagođeno novim tehnologijama komunikacije, smartfonima, tabletima, kompjuterima i društvenim mrežama. Uspjehu projekta svjedoči preko četiri tisuće pratitelja projekta na društvenim mrežama, kao i rekordno posjećene i rasprodane predstave na Kastafskom kulturnom letu u Kastvu proteklih godina.

Predstavu su osmislili i vode Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta, Damjan Grbac.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.