Deveti Zagorje blues etno festival

Deveti Zagorje blues etno festival

Ovogodišnji 9. Zagorje blues etno festival održat će se od 21.-23. kolovoza. Programi će se realizirati na otvorenom u Zaboku, Klanjcu i Svetom Križu Začretju. Uz 7 domaćih izvođača stiže i jedan američki.
 
Nedjelja 21.08. (19:30)
Otvorenje festivala bit će u Klanjcu u parku Kuće Klajn. Poezija u interpretaciji Zvonka Kudelića Žune prethodi koncertnom dijelu programa u kojem će nastupiti etno glazbenik Ivo Kovač Kaj iz Koprivnice te Tomislav Goluban iz Zaboka.
 
Ponedjeljak 22.08. (18:00)
Drugi dan festivala ima čak četri programa, dva edukativna i dva koncertna i to u Zaboku na terasi krčme Polanović. Tradicionalna radionica usnih harmonika i ovaj put će se održati zahvaljujući tvrtkama Hohner i Euro-unit koji su osigurali besplatne instrumente za polaznike od 18h, a klavirist Jurica Leikauff će demonstrirati lakoću improvizacije ali i podijeliti svoje bogato glazbeno iskustvo od 19h. Koncertni dio večeri počinje od 20:30 uz Ryana Donohuea iz New Orelansa, a od 21:00 nastupa Tony Lee King s pretećim sastavom.
 
Utorak 23.08. (17:30 / 20:30)
Festival ćemo u rock ozračju zaključiti u Sv. Križu Začretju gdje će na Trgu nastupiti Marko Osmanović iz Daruvara te sextet is Siska Trio Quatro.
 
Ulaz je na sva događanja besplatan.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.