Održane 25. sportske igre umirovljenika Varaždinske županije

UMIROVLJENICI

U Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu jučer, 24. travnja, održane su 25. sportske igre umirovljenika Varaždinske županije. Sportske igre umirovljenika održane su pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. Preko 460 natjecatelja iz 31 udruge umirovljenika pozdravili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić, savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Vladimir Kozjak, a u dvorani ih je dočekala predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

- Veseli me da se tradicija sportskih susreta održava redovito. Ove godine održani su 25. sportski susreti i to je podatak koji govori da se naši umirovljenici tome vesele, da su aktivni, da održavaju tradiciju i to ćemo podržavati i dalje. Varaždinska županija odlično surađuje sa Savezom umirovljenika što smo potvrdili povećanjem izdvajanja financijskih sredstava za Savez kojeg čini 31 udruga što znači preko 9300 članova, a umjesto dotadašnjih 20 posto članova slabijeg imovinskog statusa, njih čak 30 posto odnosno 2300 umirovljenika slabijeg imovinskog statusa dobilo je uskrsne pakete. – naglasio je župan Čačić.
Župan Čačić je naglasio kako mirovina ne znači mirovanje nego naprotiv, naime angažman i aktivnosti koje imaju mogu biti određeni uzor i drugim društvenim skupinama.

Nakon održanih natjecanja u beli, pikadu, šahu, streljaštvu i kuglanju održan je ručak i podjela priznanja i pehara, uz druženje i ples.

 Pobjednici natjecanja po kategorijama su: Udruga umirovljenika Grada Varaždina u šahu, udruga umirovljenika Grada Ivanca u beli, udruga umirovljenika Grada Ludbrega u streljaštvu, udruga umirovljenika Općine Mali Bukovec u pikadu za žene, a u kuglanju prvo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika Grada Ivanca.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.