Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Madridu je predstavila novi Zakon o turizmu, te posjetila međunarodni turistički sajam FITUR

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Madridu je predstavila novi Zakon o turizmu, te posjetila međunarodni turistički sajam FITUR

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Madridu je predstavila novi Zakon o turizmu, te je posjetila međunarodni turistički sajam FITUR, na kojem svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska. Na poziv glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije Zuraba Pololikashvilija, Brnjac je u Madridu predstavila novi hrvatski zakon o turizmu.
 UN Tourism je novi, skraćeni naziv Svjetske turističke organizacije, odnosno UN-ove specijalizirane agencije za turizam i putovanja, sa sjedištem u Madridu. 
Ministrica Brnjac je predsjedala sastankom Odbora za turizam i održivost UN Tourism-a, na kojemu je predstavila dosadašnji rad Hrvatske u tom odboru, kao i reformu turizma, koja se provodi s ciljem postizanja održivog, cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma.
 
Predsjedanje spomenutim odborom u novom mandatu 2023. - 2027. od Hrvatske je preuzela Kostarika, a Hrvatska je potpredsjedatelj. Povodom tih sastanaka, ministrica je poručila kako je Hrvatska već prepoznata u svijetu kao predvodnik razvoja održivog turizma.  
"To potvrđuje i poziv Svjetske turističke organizacije, te me raduje što sam imala priliku predstaviti naš prvi krovni Zakon o turizmu, kojim razvoj hrvatskog turizma usmjeravamo ka održivosti, tako što smo propisali alate kojima svaka destinacija može odrediti smjer svog razvoja. Naši primjeri dobre prakse poslužit će kolegama iz Svjetske turističke organizacije kao smjernice za razvoj turizma i u drugim svjetskim destinacijama", naglasila je Brnjac.
 
Na sajmu FITUR, najvećem turističkom sajmu u Španjolskoj, Hrvatska se svojim turizmom predstavlja među 152 zemlje, a na marginama sajma ministrica Brnjac se susrela i s talijanskom ministricom turizma Danielom Santanche, te kostarikanskim ministrom turizma Williamom Rodríguezom Lópezom.
 
Izvor: HINA/Vlada

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.