Uz blagdan svetog Ivana Krstitelja u Međugorju održana 31. Hodnja mira

Uz blagdan svetog Ivana Krstitelja u Međugorju održana 31. Hodnja mira

MEĐUGORJE, 24. lipnja (FENA) - Mnoštvo vjernika iz Hercegovine i inozemstva okupilo se u petak ujutro na Humcu odakle su se sudionici tradicionalne Hodnje mira uputili pješice u Međugorje.

 Na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja i uoči  41. obljetnice Gospinog ukazanja, hodočasnici su molili krunicu, pjevali i zahvaljivali Gospi. Tijekom cijelog puta na čelu hodočasničke kolone nošen je križ, a hodočasnici su molili za mir, što je i glavni razlog pokretanja Hodnje mira koja se održava u kontinuitetu od 1992. godine, stoji u priopćenju Općine Čitluk.

Naime, molitveni hod od Humca do Međugorja 1992. godine pokrenuo je Nijemac Hubert Liebherr, a sudionici prve hodnje, potaknuti grozotama rata, molili su za mir, nakon čega se broj sudionika Hodnje mira iz godine u godinu povećava.

Župljani župe Međugorje sudionike 31. Hodnje mira ispred svojih obiteljskih domova dočekali su s osvježenjem, a po dolasku sudionika Hodnje mira pred crkvom sv. Jakova održan je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom, pred kojim su se vjernici skrušeno poklonili i izrekli svoje molitve.

 Foto FENA/Općina Čitluk

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.