Ne postoji opasnost za građane RH od posljedica eksplozije u Sloveniji

Ne postoji opasnost za građane RH od posljedica eksplozije u Sloveniji

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je informaciju od Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije da se danas u 8.39 dogodila eksplozija u kemijskoj tvornici Melamin u Kočevju, koja je oko 30 km udaljena od hrvatske granice.

Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje koncentracije opasnih tvari te je utvrđeno da nema opasnosti od njihova širenja. Građanima koji žive u radijusu od 500 metara od tvornice preventivno je preporučeno da ne izlaze te da zatvore prozore. Aktiviran je plan za masovne nesreće i sve dežurne ekipe su na terenu.

Podsjetimo, jutros se u kemijskoj tvornici Melamin u Kočevju u Sloveniji dogodila snažna eksplozija. Prema posljednjim podacima ozlijeđeno je 20-ak ljudi, od kojih je pet dobilo teške opekline, a četiri osobe smatraju se nestalima.

Služba za spašavanje objavila je da je došlo do curenja opasnih tvari, ali da je sve pod kontrolom i da neće izaći izvan kruga tvornice. Požar je ugašen i opasnosti od novih eksplozija nema.

Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

Melamin je kemijska tvornica koja radi sa smolom za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirani ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirane materijale za proizvodnju obuće.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/ne-postoji-opasnost-za-gradane-rh-od-posljedica-eksplozije-u-sloveniji-7309305

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.