Otkrijte ritam proljeća na Welcome Spring Festivalu - Zagreb od 29. travnja do 5. svibnja

Otkrijte ritam proljeća na Welcome Spring Festivalu - Zagreb od 29. travnja do 5. svibnja

Prvomajska fešta, Balaševićeve laganice, Marina Orsag, električni bicikli, reciklirana poezija i još mnogo zabave za cijeli tjedan.

Umjetnost, ples i održivost samo su dio 6. izdanja Welcome Spring Festivala koji otvara sezonu festivala u Zagrebu u ponedjeljak, 29. travnja. Ovogodišnji festival donosi obilje interaktivnih radionica, zanimljivih predavanja, olimpijada i glazbenih nastupa koji će trajati sedam dana, sve do 5. svibnja, na livadi između ulice Hrvatske bratske zajednice i Vukovarske ulice (kod kluba Route 66).

Posjetitelji će imati priliku na otvorenju sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana plesa u dinamičnim plesnim radionicama, a kroz tjedan uživati u izvedbama šarolikih bendova: Klapanx, Neki Novi Klinci Trio i Balaševićeve laganice, Kaira Kela i Commi Balde, energični Terminator i žestoke The Plagijatorse.

U utorak, 30.4. su svi dobrodošli na super zabavnu Malu Olimpijadu Otpada s poznatima od 16 h. Na natjecanje stiže tim najhrabrijih, Marina Orsag, Neda Parmać, Marko Braić koji će svoje snage odmjeriti s mladima na kojima budućnost ostaje. Dođite ih podržati te provjerite kako su se snašli.

Osim glazbenih užitaka, festival nudi bogat program edukativnih radionica i predavanja na teme recikliranja, ponovne uporabe, umjetnosti i održivosti. Od krapinskog pračovjeka preko obnovljivih izvora energije ili zašto je bicikl najekološkije prijevozno sredstvo, sve to ćete čuti na festivalskoj proljetnoj livadi, a svoju vrlinu, brzinu i znanje možete testirati na olimpijadi. Bit će tu i mnoštvo kreative i predstava za najmlađe, a pričat će se i o klimatskim promjenama i mentalnom zdravlju mladih.

Ono što nikako ne smijete propustiti je Prvomajska fešta uz domaći grah za sve susjede (kako bi smanjili otpad ponesite svoje tanjuriće i pribor za svečani stol), a kojeg pripremaju organizatori udruge Priroda za sve. Besplatne porcije za najbržih 100 se poslužuju već od 13 sati. Za glazbeni dio zaduženi su nevjerojatni Soulectors kolektiv, Lana G i Pacho koji će uz soulful vibru izmamiti osmijehe i plesne korake kao i BRONZ - one man band, zvan The Voice koji će prvomajsku festu začinit svojim glasovnim mogućnostima te vas prošetati kroz razne glazbene stilove.

Posebno iznenađenje, zakazano za petak, 3. svibnja od 18 sati, je WSF stand-up comedy kojim naša najpoznatija komičarka Marina Orsag slavi 19 godina karijere. Njezina energija i duh osigurat će pregršt smijeha, zabave i svakako nezaboravan doživljaj za sve prisutne. 

Umjetnost kao četvrta sastavnica održivog razvoja ima svoju ulogu pa vas za vikend, 4. i 5. svibnja, očekuje Art Bazzarŕ koji će pružit priliku lokalnim umjetnicama i umjetnicima da svojom kreativnošću zagolicaju maštu posjetiteljima. 

Svakako, da vam okusni pupoljci ne ostanu zakinuti, tu je i šank s mnoštvom svježih koktela, pive i raznih drugih napitaka, a za gladne oči će se pobrinuti ekipa na Langosh baru gdje ćete moći kušati Langoše u svim varijantama da vam se pamet pomuti kao kad Nadalina muti jaja.

Neka Welcome Spring Festival 2024 bude vaša točka susreta s plesom, glazbom, umjetnošću i održivošću!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.