Glazbeno putovanje kroz svjetlo i tamu - Orvel s Damirom Trkuljom predstavlja novi singl „Upali svjetlo“

Rock sastav Orvel izbacio je svoj najnoviji singl "Upali svjetlo", koji dolazi s albuma "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu". Ova pjesma predstavlja konceptualni kontrast između svjetla i tame, što je i ključna tema njihovog albuma.

Kroz agresivne dijelove pjesme, posebno prilagođene stilu pjevanja njihovog gosta Damira Trkulje Šilje, frontmena grupa Gatuzo i Benston, Orvel uspješno naglašava dubinu razlike između svjetla i tame. Šiljo je svojom energičnom interpretacijom dodatno naglasio lik koji personificira strah, izražavajući ga riječima "Pozovi me, uvijek dođem - lovac na slabost tvoju" , dok bend odgovara s porukom "Upali svjetlo kad dođe tama - koja jede sve".

Umjesto tradicionalnog glazbenog spota, Orvel je odlučio snimiti novu, živu izvedbu pjesme koristeći nekoliko kamera, kako bi još bolje prenijeli sirovost i energiju koju je Šiljo donio na ovu pjesmu.

"Pjesma je inspirirana osjećajem straha i prevladavanjem istog. Onim osjećajem kad otključavate vrata u mraku, a ključ ne ulazi iz prve. Za takve trenutke smislio sam kratku pjesmu kojom pobjeđujem svoju vlastitu glavu i misli dok ne upalim svjetlo, to je pjesma koju ovdje pjevam na sredini. Okružena je mrakom, dijelovima koje pjeva Šiljo", rekao je frontmen Orvela, Igor Ilić.

Album "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu" snimljen je uživo tijekom dvodnevne rezidencije u Kući Klajn u Klanjcu pokraj Zagreba. Smješteni u staru kino dvoranu, Orvel je uhvatio sirovu energiju i kemiju benda, koja se može doživjeti jedino uživo. Konceptualno, album istražuje dvije suprotstavljene teme - svjetlo i tamu. Dok tamna strana albuma istražuje teme straha i neizvjesnosti, svjetla strana nudi nadu i prevladavanje tih osjećaja.

Grupu Orvel čine Igor Ilić, Marko Jankek, Petar Novak, Marko Čorokalo i Karlo Uchytil. "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu" predstavlja još jedan korak naprijed za ovu grupu,  istražujući dublje teme ljudskog uma i emocija kroz moćnu glazbu i iskrene tekstove.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.