Mavi Kan i Zvonimir Dusper Dus predstavljaju zajedničku pjesmu ‘Ništa mi nisi dužan’

Pjesma 'Ništa mi nisi dužan' najnoviji je singl grupe Mavi Kan koji će se naći na albumu "Future sound of Sevdah". Radi se o jednom od najvećih "incidenata" otkako bend postoji, a to je iskorak prema house glazbi. 

Na svojoj autorskoj kompoziciji co-leader benda Bruno Urlić, po prvi je put pustio da netko drugi produkcijski zapečati njegov uradak. Iako bi pjesma vjerojatno sasvim dobro funkcionirala i u standardnoj etno-jazz maniri, Sakin i Bruno odlučili su napraviti ozbiljniji iskorak prema radijskom eteru, a za takvo što nisu mogli izabrati boljeg suradnika od prekaljenog inovatora hrvatske glazbe i sjajnog producenta Zvonimira Duspera Dusa. 

Dus je njihovu akustičnu svirku "obukao" u sebi svojstven groove i produkciju pjesme usmjerio ka zapadu iako bend, a pogotovo pjevačica Sakin Modronja oduvijek pomalo streme ka istoku. 

'Ništa mi nisi dužan' stilski pomalo podsjeća na uratke legendarne grupe Asian Dub Fondation, dok su na prijelazu u ovo stoljeće nastupali sa sjajnom Natachom Atlas. 

Nova pjesma malo je iznenađenje za sve poklonike Mavi Kana i možda poziv mlađoj publici da obrate pažnju na ovaj bend. Ujedno, ona je poziv svima da u četvrtak 25.01.24 dođu u zagrebački klub Peti Kupe i nakon prošlogodišnjeg koncerta u Lisinskom, poslušaju kako Mavi Kan zvuči u klupskim uvjetima.

Spot kao i obično nepretenciozan i funkcionira kao pratnja glazbi. Stalni suradnik benda montažer/redatelj Dubravko Slunjski proveo je pjevačicu Sakin Modronju kroz razne atmosfere uz njezinu sugestivnu izvedbu i dao pjesmi potporu potrebnu da publika vizualizira pjesmu u kojoj se pjevačica bori s duhovima prošlosti i pokušava ići dalje u životu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.