Večeras u 19.30 sati Varaždinski komorni orkestar održat će svoj prvi koncert sezone

Večeras u 19.30 sati Varaždinski komorni orkestar održat će svoj prvi koncert sezone

U nedjelju 22. listopada s početkom u 19.30 sati Varaždinski komorni orkestar održat će svoj prvi koncert sezone. Kao solist, članovima Varaždinskog komornog orkestra pridružit će se Aleksandar Ivić na violini i kao umjetnički voditelj koncerta.

Aleksandar Ivić započeo je učiti violinu u dobi od šest godina. Od 16. godine nastupa kao solist i u komornim ansamblima diljem Hrvatske. Diplomirao je u Zagrebu u klasi Kristijana Petrovića, a kasnije svoje obrazovanje nastavlja u Kölnu kod Igora Ozima i Amadeus Quarteta i u Düsseldorfu s Rosom Fain. Godine 1988. započinje svoju orkestralnu karijeru kao prva violina Simfonijskog orkestra Kelnskog radija (WDR).

Godine 1996. postaje članom Berlinske filharmonije. Svira u brojnim komornim ansamblima: Scharoun Ensemble (1997.-2002.), Berlinski barokni solisti (1999.-2003.) Filharmonijski orkestar solista Stradivari (od 2000.). Predaje u Berlinu i održava majstorske radionice u Hrvatskoj i Francuskoj.

Na programu će se naći djela W. A. Mozarta i P. I. Čajkovskog. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.