Program Muzeja za umjetnosti i obrt na ovogodišnjoj Edukativnoj muzejskoj akciji i Festivalu znanosti

Program Muzeja za umjetnosti i obrt na ovogodišnjoj Edukativnoj muzejskoj akciji i Festivalu znanosti

Muzej za umjetnosti obrt i ove će se godine svojim programima pridružiti Edukativnoj muzejskoj akciji (EMA) te Festivalu znanosti.

Na Edukativnoj muzejskoj akciji, čije je 29. izdanje posvećeno temi „Muzeji i STEAM?!“, MUO će svakog drugog četvrtka održavati radionice za građanstvo pod nazivom „Šivam ti priču“. Riječ je o besplatnim događanjima u organizaciji Pedagoškog odjela MUO, koja uključuju predavanja o povijesti šivačih strojeva te radionicu njihove upotrebe pod vodstvom dizajnerice i teoretičarke mode Ruže Martinis. Polaznici će se upoznati s osnovama rada na šivaćem stroju te će u praktičnom dijelu moći prenamijeniti svoje stare odjevne ili neke druge predmete u posve drugačije. Svaki susret će biti prilagođen različitim dobnim skupinama. 18. travnja pozvani su svi zainteresirani mladi od 15 godina nadalje, 2. svibnja odrasli, a radionica 16. svibnja namijenjena je trećoj dobi. Program će se održavati u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti s početkom u 16.30 sati. Sudjelovanje je besplatno, no broj sudionika na svakoj radionici je ograničen. Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije dan prije održavanja pojedine radionice. Kreacije nastale na radionicama moći će sudjelovati na izložbi radova ovogodišnje EMA-e u Muzeju grada Zagreba te se natjecati za vrijedne nagrade.

U sklopu Festivala znanosti, koji se ove godine održava od 22. do 27. travnja, Muzej za umjetnost i obrt gostovat će u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla s prezentacijom i radionicom „Istraži grafiku: personifikacija Znanosti danas“. Program će se održati u velikoj dvorani Tehničkog muzeja, u ponedjeljak 22. travnja od 11:00 do 13:00 sati. Događanje će biti posvećeno prikazivanju figure Znanosti kroz povijest umjetnosti, posebno u mediju grafike i tehnici bakropisa. Radionica će biti svojevrsno putovanje u prošlost, otkrivanje personifikacije i atributa Znanosti, te prilika za osmišljavanje vlasitith personifikacija suvremene Znanosti. Sudjelovanje na radionici je također besplatno, a ona je namijenjena predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu, studentima i djeci s posebnim potrebama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.