Najavljena proslava Praznika rada 1. svibnja na Izletištu Drava u Varaždinu: Program i Aktivnosti

Najavljena proslava Praznika rada 1. svibnja na Izletištu Drava u Varaždinu: Program i Aktivnosti

Varaždin će i ove godine proslaviti Međunarodni praznik rada uz bogat program na Izletištu Drava, uključujući glazbeni program, besplatne porcije graha, sportske igre, i tradicionalnu tombolu. Događaj su najavili predstavnici Grada Varaždina i Turističke zajednice na konferenciji za novinare, istaknuvši kako će proslava uključivati aktivnosti za sve uzraste i interese.

 Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Varaždina, najavio je da se očekuje velik broj posjetitelja iz Varaždina i okolice. "Pozivam sve naše sugrađane da dođu do Drave, prošeću, dođu biciklom i budu ekološki osviješteni," izjavio je Marković. Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina, najavila je glazbeno-scenski program i druge aktivnosti koje će obilježiti proslavu. Također, Dubravka Biberdžić, upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, istaknula je tradicionalnu humanitarnu tombolu čiji će prihod biti usmjeren prema ljudima u socijalnoj potrebi.

Proslava će započeti s tradicionalnom prvosvibanjskom budnicom, nakon čega slijedi bogat glazbeni i zabavni program. Puhački orkestar KUD HŽ Varaždin izvest će tradicionalnu budnicu na sedam lokacija u gradu, dok će na samom Izletištu Drava program početi u 10 sati s nastupima plesnih klubova, zborova, mažoretkinja i tamburaških sastava. U 12 sati započet će podjela besplatnog graha, a istovremeno će se održati pucanje kuburaša. Nakon toga slijedi obraćanje gradonačelnika, a glazbeni program nastavit će se do 15 sati uz Tamburaški sastav Špancir.

Humanitarna Tombola - Dubravka Biberdžić najavila je tradicionalnu humanitarnu tombolu po cijeni od 2 eura, naglašavajući da će cjelokupan prihod biti namijenjen Zakladi solidarnosti za ljude u socijalnoj potrebi i s posebnim zdravstvenim izazovima. Svi su pozvani da sudjeluju i podrže ovaj humanitarni cilj.

Proslava Praznika rada na Izletištu Drava u Varaždinu obećava dan pun zabave, aktivnosti i dobrih namjera. Uz besplatne porcije graha, glazbeni i scenski program te dobrotvornu tombolu, ova tradicionalna proslava privući će mnoge posjetitelje i osigurati dobru atmosferu za sve koji se pridruže.

Pridružite nam se i proslavite Praznik rada na Izletištu Drava, a usput podržite humanitarni cilj i uživajte u bogatom programu pripremljenom za ovu priliku!

ORGANIZACIJA PROSLAVE 1. SVIBNJA 2024. NA IZLETIŠTU DRAVA

Grad Varaždin

Turistička zajednica Grada Varaždina

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina

Parkovi

Gradska tržnica Varaždin

Sponzor: SES Spar European Shopping Centers

OKVIRNI PROGRAM:

8.30 – tradicionalna budnica – puhački orkestar KUD HŽ Varaždin na 7 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS (Jalkovečka), Banfica, Grabanice, novi POS (V. Novaka), Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod 2. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića.

IZLETIŠTE DRAVA ( Dravski bazeni )

09.30 – 10.00 - okupljanje sudionika  - GLAZBA S RAZGLASA

10.00 -  PRVOMAJSKA BUDNICA – puhački orkestar -  KUD HŽ VARAŽDIN

10.15 - 12.00  glazbeno scenski program,  voditelj Saša Grabarić,  i igre na otvorenom u organizaciji Zajednice sportskih udruga

                10.15 - 10.25 CENTAR TRADICIJSKE KULTURE VARAŽDIN

                10.30 - 10.35 PLESNI KLUB FEEL

                10.40 - 10.45 GLAZBENA RADIONICA PJEVANJA "MALI SLAVUJI" DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN

                10.50 - 11.00 VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE

 

                11.05 - 11.15 CENTAR TRADICIJSKE KULTURE VARAŽDIN

                11.20 - 11.25 PLESNI KLUB FEEL

                11.30 - 10.35 GLAZBENA RADIONICA PJEVANJA "MALI SLAVUJI" DRUŠTVA NAŠA DJECA VARAŽDIN

                11.40 - 11.50 VARAŽDINSKE MAŽORETKINJE

 

11.55 – pucanj kuburaši  - Kuburaška udruga Maruševec (KUM)

12.00 – obraćanje Gradonačelnika

12.10 – podjela graha 

  1. 15 – 15.00 TAMBURAŠKI SASTAV ŠPANCIR (3x 45min + pauze u kojima je glazba s razglasa)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.