U Štrigovi održan treći Festival keramike koji je okupio 15-ak keramičara iz Hrvatske i Slovenije

U Štrigovi održan treći Festival keramike koji je okupio 15-ak keramičara iz Hrvatske i Slovenije

U subotu, 20. travnja u Štrigovi je održan treći Festival keramike koji je okupio 15-ak keramičara iz Hrvatske i Slovenije. Festival je održan u Domu kulture Štrigova, u suradnji Općine Štrigova, Turističke zajednice Općine Štrigova, Štrikoma te Oblikovne likovne radionice Plemenitaš.

 Na otvorenju Festivala načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik, pozdravio je sve prisutne, a festivalom je koordinirala mr. art. Vesna Osojnički, akademska kiparica i umjetnička voditeljica Festivala keramike. Tema ovogodišnjeg Festivala je bila crno – bijeli raku, priliku isu dobili i mladi jer je održana i radionica za učenike 7. i 8. razreda OŠ Štrigova koji su poduku dobili od Juraja Valkaja i Gracie Slokan iz Graditeljske škole Čakovec.  

Direktorica Turističke zajednice Općine Štrigova, Ivana Kelner Tkalčec, naglasila je važnost Festivala keramike za turizam, ističući da događaji  poput ovoga obogaćuju ponudu destinacije te privlače ljubitelje kulturnog turizma. „Festival keramike Štrigova kao jedan od turističkih proizvoda pridonosi raznolikosti ponude koju destinacija pruža i čini posebnu nišu koju posjećuju turisti zaljubljenici u kulturni turizam. Time ujedno privlačimo i sve veći broj turista te dajemo sadržaj za duži boravak u destinaciji. Uz sve navedeno, cilj nam je stvoriti zbirku radova nastalih upravo na Festivalu keramike i time obogatiti sadržaje Doma kulture Štrigova.“ – rekla je Ivana Kelner Tkalčec.

Štrigova se još jednom pokazala kao središte kreativnosti i inspiracije, a Festival keramike predstavljao je dodatni sadržaj koji su posjetili i sudionici prvog promotivnog putovanja Cugom u zeleno Međimurje, kojim Turistička zajednica Međimurske županije slavi Dan planeta Zemlje i promovira održivi turizam kojim je dan volonterski doprinos za održivo Međimurje i naš planet!

FOTO - TERCA ART

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.