Tribina i okrugli stol o zdravlju

U povodu Svjetskog dana zdravlja, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije s partnerima, Domom zdravlja Varaždinske županije i Varaždinskom županijom organizira tribinu te okrugli stol prvenstveno namijenjeni stručnim suradnicima, odnosno nastavnicima u odgojno-obrazovnom sustavu te zdravstvenim djelatnicima koji će biti održani sutra u utorak s početkom u 9 sati u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije.    

Događanje će početi tribinom pod nazivom „Djeca i mladi u svijetu pametnih telefona“ koja je namijenjena stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnom sustavu. Nakon pozdravnih govora u 9 sati, mr. Irena Stipešević Rakamarić iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo predstavit će projekt „Jačanje kapaciteta za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama u Varaždinskoj županiji“ u sklopu kojeg se tribina održava. U 9.30 sati počet će predavanje „Roditelji i djeca u svijetu pametnih telefona – preporuke za roditelje“ koje će održati izv. prof. dr. sc. Marina Merkaš, voditeljica projekta D.E.C.I.D.E. i istraživačke grupe.   

Na tribini i predavanju će prisustvovati i doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije. Od 11 do 14 sati bit će održan okrugli stol o prevenciji poremećaja u prehrani „Ja u ogledalu“. Okrugli stol se organizira u sklopu projekta „CARDIAB PROTECT – prevencija kroničnih nezaraznih bolesti usvajanjem zdravog životnog stila“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Uvodna predavanja će održati dr. sc. Jelena Balabanić Mavrović, mag. psih. i psihoterapeut, voditeljica Centra BEA, Maja Žanko, mag. nutricionizma iz KB Sveti Ivan – Jankomir te Mirjana Vincek Škvorc, klinički psiholog - psihoterapeut iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.