Vatrogasnim zajednicama dodijeljeno 46 aparata za zaštitu dišnih organa

Vatrogasnim zajednicama dodijeljeno 46 aparata za zaštitu dišnih organa

Vatrogasne zajednice iz Varaždinske županije od jučer raspolažu opremom koja će dobrovoljne vatrogasce dodatno štititi prilikom gašenja požara i drugih intervencija. U Vatrogasnom domu u Varaždinu su zamjenica župana Silvija Zagorec, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović podijelili komplete aparata za zaštitu dišnih organa.

Po dva kompleta aparata dodijeljena su u 23 vatrogasne zajednice gradova i općina te samostalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Oni će komplete, sukladno vlastitoj odluci, dodijeliti vatrogasnim društvima kojima su najpotrebniji.- Izolacijski aparati nabavljeni su iz naknade za općekorisne funkcije šuma, a svaki komplet se sastoji od boce za zrak zapremine 6,8 litara zraka, leđnog nosača, zaštitne maske te tzv. plućnog aparata. Ova oprema je nezaobilazni dio našega posla i možemo je koristiti kod raznih tipova intervencija, najčešće kod gašenja požara u zatvorenim prostorima, ali i u agresivnim atmosferama. Želim da ovu novu opremu čim više koristite za vježbe i osposobljavanje, a što manje za intervencije – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je svim vatrogasnim zajednicama i DVD-ovima zahvalila na radu i požrtvovnosti koju su pokazali ove godine tijekom niza intervencija, posebno prilikom prirodnih nepogoda koje su pogodile županiju.

- Naši vatrogasci su i prilikom nedavnih poplava bili prvi koji su ostavili svoj posao i svoju obitelj kako bi pomogli sugrađanima. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije je iznimno cijenjena na razini Republike Hrvatske, što je rezultat rada svih članova. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu te da ovu novu opremu što manje koristite na intervencijama – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.Prisutne predstavnike vatrogasnih zajednica i DVD-a pozdravio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.