Potres magnitude oko 7,2 prema Richteru pogodio je u četvrtak ujutro Tadžikistan

Potres magnitude oko 7,2 prema Richteru pogodio je u četvrtak ujutro Tadžikistan

Rijetko naseljeni dio Tadžikistana potresao je snažan potres, koji je prema podacima Kineskog seizmološkog centra bio magnitude 7,2, a prema Seizmološkom institutu Sjedinjenih Američkih Država (USGS) magnitude 6,8.

Potres je registriran oko 8,37 sati, na dubini od 10 kilometara. Epicentar je oko 82 kilometara od najbliže granice s Kinom, a snažno se osjetio u Kashgaru i Artuxu u zapadnom dijelu regije Xinjiang, izvijestio je CCTV.
Za sada nema izvješća o žrtvama ili šteti, javljaju strane tiskovne agencije. Epicentar potresa bio je 67 kilometara od grada Murghob blizu granice s kineskom pokrajinom Sinkiang na dubini od oko 20,5 kilometara ispod površine. Oko 20 minuta nakon prvog potresa, prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, naknadni potres magnitude 5,0 zatresao je to područje, a potom i potres magnitude 4,6.

Potres magnitude oko 7,2 prema Richteru pogodio je u četvrtak ujutro Tadžikistan, izvijestila je kineska državna televizija CCTV. Epicentar je oko 82 kilometara od najbliže granice s Kinom, a snažno se osjetio u Kashgaru i Artuxu u zapadnom dijelu regije Xinjiang, izvijestio je CCTV. 

Prosječna nadmorska visina unutar pet kilometara od epicentra je oko 4.655 metara, ističe CCTV, a prenosi Reuters. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.