Papa Franjo: Neka ratovi prepuste mjesto razumijevanju i pomirenju

Papa Franjo: Neka ratovi prepuste mjesto razumijevanju i pomirenju

Nakon podnevne molitve Kraljice neba, na Uskrsni ponedjeljak, Papa je ponovno uputio apel da se naša srca obrate Božjim naumima pravednosti i mira te istaknuo: „Uvijek ističite tu riječ: pomirenje, jer Isus je na Kalvariji i svojim uskrsnućem sve nas pomirio s Ocem, s Bogom i jedne s drugima-

 Papa se s prozora Apostolske palače obratio mnoštvu okupljenom na Trgu svetoga Petra, Rimljanima i hodočasnicima iz više zemalja, ponovno čestitajući Uskrs. Pritom nije zaboravio one koji su u žalosti. Neka milost uskrsloga Gospodina podari utjehu i nadu onima koji trpe; neka nitko ne bude napušten!

Uvijek isticati riječ 'pomirenje'

Papine su misli tada neizbježno otišle na mjesta obilježena sukobima. Neka svađe, ratovi i sporovi ustupe mjesto razumijevanju i pomirenju. Uvijek valja isticati tu riječ: pomirenje, jer Isus je na Kalvariji i svojim uskrsnućem sve nas pomirio s Ocem, s Bogom i jedne s drugima. Pomirenje – ponovio je Sveti Otac.

 Obraćenje na Božje naume pravednosti

Podsjetio je potom da je Bog pobijedio u odlučujućoj bitci protiv duha zla, te je stoga, na toj sigurnosti, potaknuo sve da dopuste da On pobijedi. Odustanimo od svojih ljudskih planova, obratimo se njegovim naumima mira i pravednosti.      

Zahvalnost za molitve

Povjeravajući Gospodinu one koji su mu proteklih dana uputili čestitke, kazao je da je njegovo srce puno posebne zahvalnosti prema onima koji su molili za Papu. Posebno sam zahvalan za molitve! Molim Boga, da po zagovoru Djevice Marije, svakoga nagradi svojim darovima – rekao je Sveti Otac.

Mladi – lijepi znak nade

Danas poslijepodne će se papa Franjo, na Trgu svetoga Petra, susresti s više od 50.000 adolescenata iz cijele Italije. Njihov je entuzijazam snažan, toliko da se primjećuje na obližnjim ulicama, i to od ranoga jutra. Lijep je to znak nade! – rekao je Papa primjećujući da su se neki već smjestili na trgu.

Papa Franjo je u podnevnom nagovoru na Uskrsni ponedjeljak, prije molitve Kraljica neba, potaknuo vjernike da napuste grobove laži; uskrsli Isus nas želi učiniti svjedocima istine koja oslobađa.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.