Aktualno: Rusija/Ukrajina - Metro i dalje posluje, redovno isplaćuje plaće i dobavljače

Aktualno: Rusija/Ukrajina - Metro i dalje posluje, redovno isplaćuje plaće i dobavljače

Njemački veletrgovac Metro i dalje posluje u Rusiji i Ukrajini, a njegova ruska jedinica isplaćuje plaće i dobavljače preko međunarodnih banaka koje nisu pogođene uvedenim sankcijama, priopćio je iz kompanije.

Kompanija se osjeća odgovornom za svojih više od 10.000 zaposlenih u Rusiji. Ovi ljudi nemaju osobnu odgovornost za agresiju na Ukrajinu.U Ukrajini je još uvijek otvorena 21 od 26 prodavaonica i kompanija je veoma zabrinuta za svoje zaposlenike, njihove obitelji, ali i za sve kupce, dobavljače i poslovne partnere, rekao je glasnogovornik Metro-a.

Dodaje se da nitko od zaposlenih nije povrijeđen u sukobu, kao i da su zaposlenici iz prodavaonice u Mariupolju evakuirani sa svojim obiteljima. Ovaj objekt je zatvoren iz sigurnosnih razloga.

Metro, ima 93 prodavaonice u Rusiji, a u prvom kvartalu fiskalne 2021/22. godine je zabilježio rast prodaje u zemlji od 18% na 798 milijuna eura.
Cash & carry firma je prijavila povećanje prodaje od 20% u prvom kvartalu svoje financijske godine, na 7,6 milijardi eura, pošto poslovanje nastavlja da se oporavlja nakon ublažavanja ograničenja COVID-19.

Nekoliko europskih trgovaca, uključujući Ahold Delhaize, SPAR International, Coop Denmark, Caprabo, dm-drogerie markt, Salling Group i druge, najavilo je podršku naporima humanitarne pomoći u Ukrajini, usred eskalacije sukoba u zemlji.

Izvor: esmmagazine
Foto: Metro AG

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.